Tofu s paprikou a mladou cibuľkou fotorecept

elixir - fotkaelixir, 16. januára 2014
Tofu s paprikou a mladou cibuľkou (fotorecept)
Foto: elixir

Zelenina naša každodenná...

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 ks
3 ks
1 strúčik
6 ks
0,5 ks
4 ks
4 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme a očistíme suroviny. Papriku nakrájame na pásiky, zemiak na menšie kúsky, hlavičku bielej cibuľky a pór na kolieska, šampiňóny na plátky. Vňať mladej cibuľky odložíme bokom. Zemiaky dáme variť v osolenej vode.

    Tofu s paprikou a mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dvoch lyžiciach sezamového oleja dáme oprážať mladú cibuľku a papriku, cca 3 minúty.

    Tofu s paprikou a mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pór si dáme oprážať na PL cesnakového oleja.

    Tofu s paprikou a mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu k zelenine pridáme i na kocky nakrájané tofu, osolíme, pridáme čierne korenie a opekáme do hneda, cca 6 minút.

    Tofu s paprikou a mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým sa nám opražil pór, odložíme ho tak, aby nevychladol a na troške cesnakového oleja opražíme šampiňóny. Tie budú pripravené veľmi rýchlo, potom pridáme do hrnca paradajky a opekáme ich cca 2 minúty.

    Tofu s paprikou a mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je tofu hotové, pokvapkáme ho sójovou omáčkou podľa chuti a dobre zamiešame.

    Tofu s paprikou a mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po dovarení zemiakov do nich pridáme lyžicu cesnakového oleja, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a rascu, obložíme ich pórom, šampiňónmi a paradajkami. Všetko spolu podávame, posypané vňaťou z cibuľky.

    Tofu s paprikou a mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: