Foto: elixir
Zelenina naša každodenná...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme a očistíme suroviny. Papriku nakrájame na pásiky, zemiak na menšie kúsky, hlavičku bielej cibuľky a pór na kolieska, šampiňóny na plátky. Vňať mladej cibuľky odložíme bokom. Zemiaky dáme variť v osolenej vode.
-
2
Na dvoch lyžiciach sezamového oleja dáme oprážať mladú cibuľku a papriku, cca 3 minúty.
-
3
Pór si dáme oprážať na PL cesnakového oleja.
-
4
Na panvicu k zelenine pridáme i na kocky nakrájané tofu, osolíme, pridáme čierne korenie a opekáme do hneda, cca 6 minút.
-
5
Medzitým sa nám opražil pór, odložíme ho tak, aby nevychladol a na troške cesnakového oleja opražíme šampiňóny. Tie budú pripravené veľmi rýchlo, potom pridáme do hrnca paradajky a opekáme ich cca 2 minúty.
-
6
Keď je tofu hotové, pokvapkáme ho sójovou omáčkou podľa chuti a dobre zamiešame.
-
7
Po dovarení zemiakov do nich pridáme lyžicu cesnakového oleja, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a rascu, obložíme ich pórom, šampiňónmi a paradajkami. Všetko spolu podávame, posypané vňaťou z cibuľky.
okrem dvoch surovín mám všetko..
dokonca aj urobiť mám chuť...
skvelá kucháročka - pozdravená budˇ...:-)
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/solio-s%C3%A9zamov%C...