Foto: nonna
Podaktorí si pripravujú rybu aj na Silvestra. Možno sa hodí tento recepis. Chuť kapra je delikatesne, labužnícky horkastá, mäsko sa rozplývajúce v ústach. Citrónovou Zobraziť celý popisPodaktorí si pripravujú rybu aj na Silvestra. Možno sa hodí tento recepis. Chuť kapra je delikatesne, labužnícky horkastá, mäsko sa rozplývajúce v ústach. Citrónovou šťavou netreba šetriť, osvieži mäso i šťavu. Adžika, korenie, ktoré sa hodí úplne do všetkého, zatraktívni chuť celého jedla. Cesnak a cibuľa sú dobrou prílohou, ale dominantnú príchuť tvorí pivo a jeho jemná horkosť. Rozkvitnutá halúzka na ihličí bola čerstvo ulomená z kríku v Nitrianskom parku 26.XII. Zjarnená dekorácia.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (podkovička) |
|
1 DL Steiger 11 stupňové |
|
1 strúčik |
|
1 ks malá |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
kúsok |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Kapra trošku osolíme, ponatierame celého cesnakom, pokvapkáme dobre citrónovou šťavou, celého okoreníme 2/3 KL Adžiky.
-
3
Bielok premiešame s cícerovou múkou.
-
4
Kapra dobre obalíme v tomto cestíčku.
-
5
Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, strúčik cesnaku na tenké plátky.
-
6
Maslo trošku rozohrejeme a kapra na ňom opražíme z každej strany jednu minútu.
-
7
Cibuľu aj cesnak rozložíme na maslo, naň dáme opraženého kapra, podlejeme pivom, pridáme citrónovú šťavu, okoreníme 1/3 KL Adžiky a dáme piecť prikryté alobalom na 20 minút.
-
8
Kapra podávame spolu s omáčkou. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, ryža Natural alebo tmavý celozrnný chlieb, pečivo. Želám príjemno zážitkové pochutnanie!
Diskusia k receptu