Pečený kapor Pivčák fotorecept

nonna - fotkanonna, 29. decembra 2013
Pečený kapor Pivčák (fotorecept)
Foto: nonna

Podaktorí si pripravujú rybu aj na Silvestra. Možno sa hodí tento recepis. Chuť kapra je delikatesne, labužnícky horkastá, mäsko sa rozplývajúce v ústach. Citrónovou Zobraziť celý popisPodaktorí si pripravujú rybu aj na Silvestra. Možno sa hodí tento recepis. Chuť kapra je delikatesne, labužnícky horkastá, mäsko sa rozplývajúce v ústach. Citrónovou šťavou netreba šetriť, osvieži mäso i šťavu. Adžika, korenie, ktoré sa hodí úplne do všetkého, zatraktívni chuť celého jedla. Cesnak a cibuľa sú dobrou prílohou, ale dominantnú príchuť tvorí pivo a jeho jemná horkosť. Rozkvitnutá halúzka na ihličí bola čerstvo ulomená z kríku v Nitrianskom parku 26.XII. Zjarnená dekorácia.

1
porcia
10 minút
príprava
21 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (podkovička)
1 DL Steiger 11 stupňové
1 strúčik
1 ks malá
1 ks
2 ČL
 kúsok
podľa chuti
1 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Pečený kapor Pivčák (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapra trošku osolíme, ponatierame celého cesnakom, pokvapkáme dobre citrónovou šťavou, celého okoreníme 2/3 KL Adžiky.

    Pečený kapor Pivčák (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielok premiešame s cícerovou múkou.

    Pečený kapor Pivčák (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kapra dobre obalíme v tomto cestíčku.

    Pečený kapor Pivčák (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, strúčik cesnaku na tenké plátky.

    Pečený kapor Pivčák (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslo trošku rozohrejeme a kapra na ňom opražíme z každej strany jednu minútu.

    Pečený kapor Pivčák (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cibuľu aj cesnak rozložíme na maslo, naň dáme opraženého kapra, podlejeme pivom, pridáme citrónovú šťavu, okoreníme 1/3 KL Adžiky a dáme piecť prikryté alobalom na 20 minút.

    Pečený kapor Pivčák (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kapra podávame spolu s omáčkou. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, ryža Natural alebo tmavý celozrnný chlieb, pečivo. Želám príjemno zážitkové pochutnanie!

    Pečený kapor Pivčák (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

radulienka
človeče, je to diaľka, ale keď sa oteplí zasa, prijachám a dám si veru, moja...
nonna
@mamatata2 - ďakujem veľmi! Bol naozaj ľahodný a to čierne pivko s ním super ladilo a chutilo. A nie je s ním ani veľa práce. Vážim si, že bude u teba archivovaný. Pohodového Silvestra želám a veľa dobrých kulinárskych nápadov v celom novom roku.
nonna
Nejak tie moje recepisy vypadávajú zo zoznamu nových. nie prvýkrát som si všimla. Nieto tam ani toho posledného. Divné "upratovanie".
nonna
@jujoska - prezerala som asi trikrát a nenašla som. Určite som neprezrela..... Ale dík, že si napísala.
nonna
@jujoska - hej, už tam znovu je. Však na tom mieste ešte pred tým mojím komentom, nebol. Takže, no comment! Želám veselého a chutného Silvestra!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia