
Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...

Oškvarková nátierka
Zostalo mi z pečenia pagáčikov trocha domácich oškvarkov, v tomto predvianočnom zhone vypekania a vyvárania som...

Manspasta
V preklade chlapska pasta/cestoviny pre chlapov (nielen) :) Ked je chut na cestoviny, treba sa zavdacit aj chlapom,...

Teľacia sviečková s ružičkovým kelom
Na sviatočný obed som pripravila teľaciu sviečkovú, ktorú som pošas dusenia podliala červeným vínom a dusila...

Pečený plnený bôčik s kožou podľa Gordona Ramsayho
Páčil sa mi recept šéfkuchára Gordona Ramsay z jeho kuchárskej knihy Nedeľný obed, vyskúšala som...

Mäsové guľky alebo čevapčiči
keď si môj muž rozkázal v nedeľu čevapčiči povedala som si, prečo nie... ja ho...

Mäso ochutené s láskou
Ja, kuchár amatér, varím svoje jedla pre potešenie a nie ako poniektorí profi kuchári len...

Kyslá kapusta s mäsovými guľkami
Toto je moja obľúbená kapusta. Možno zachutí aj vám. Varievam ju v zime.

Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov
Keď sa vám nechcú robiť závitky ... Je to chutné mäsko na spôsob španielskych vtáčikov...

Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom
Dnes mamka navrhla, aby sme si pripravili mäso. Vybrala bravčové a keďže nemá rada pór,...

Zemiakové placky bez múky
Vyskúšala som ich raz a odvtedy ich robím iba takto... chuťovo sú lepšie, mäkkučké aj keď...

Kurča pečené s jablkami na čiernom pive
Z času na čas pečiem kurča takto, jeho chuť je iná oproti klasike, kurča je...

Vrkoče z kuracích pŕs so šunkou, s jablkami a cibuľou
Moji chlapi milujú kuracie prsia, pripravila som z nich vrkoče podľa našej chute, vrkoče som obalila...

Slaná torta z baklažánových ruží
Ďalšia moja inšpirácia z talianskej kuchyne, ideálne ako ľahká rodinná večera.

Patatesli Bulgur Pilav
Zemiakovy Bulgur Pilav. Je to velmi jednoduche, vyborne a rychle jedlo ;-)

Škoricový koláč s karamelovou omáčkou a s opraženými arašidmi
Tento veľmi chutný recept venujem našej milej varecháčke @smejkad, ktorá miluje kysnuté koláče so škoricou a...

Kurča pečené v plnke
Plnené kurča sme nemali ani nepamätám. Kým som ho plnila klasicky, prsná časť ostávala na...

Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle
Aj keď mám toto jedlo medzi najobľúbenejšími a môžem ho jesť kedykoľvek, na chuť mi prichádza...

Ružové baklažány v sezamovom cestíčku
Tieto ruzove baklazany som kupila na trhu u Turka napriek tomu, ze som nemala ani predstavu...

Krkovička v pivovej marináde s dipom z pečeného cesnaku
Nediétna večera inšpirovaná receptom z Nejedlých receptov a v Mikulášovej topánke sa skrýva chladené pivko...

Vianočný veniec
V podstate ide o klasickú kysnutú vianočku spojenú do tvaru venca, ktorá je príjemnou milou a...

Strapatá nátierka
Z bryndze, kyslej kapusty, cibule a smotany. Samé zdravé veci, už len cesnak...

Avokádový krém s čajom Matcha
Čaj matcha je zelený čaj, ktorý je zomletý na jemný prášok, spolu s avokádom...

Znojemská krkovička
Tento recept som našla v jednej kuchárskej knihe a rada by som sa oň podelila. Ja...

Zemiakové pagáče pečené vcelku
Moja drahá babička zvykla piecť takéto zemiakové pagáče v celku na plechu, sú veľmi jednoduché, ...

Tagliatelle s brokolicou a karfiolom
Milí priatelia, po takmer štyroch mesiacoch som opäť zavítal na Varechu, aby som sa s...

Hovädzia nožina s kosťou à la Osso Buco
Prvé „Osso Buco“ som pripravoval už dávno. Teraz repete „na ostro“, podľa seba. Vymenil...

Medovo-zázvorová mrkva
Grilovaná zelenina k mäsu je vždy dobrá voľba. Vďaka zdravšiemu životnému štýlu dcéry objavujem nové chute,...

Bravčová huspenina
Akonáhle sa ochladí, dostanem signál, že musím pripraviť huspeninu.

Závitky z kuracích pŕs plnené domácou paštétou z kuracej pečene
Moji chlapi milujú kuracie prsia a kuraciu pečeň, spojila som obe suroviny, pripravila som domácu...

Cigániky-presne ako od babičky
Prastarý recept od naších prababičiek, známi ako lokše, gruľovniky a u nás to boli cigániky. Väčšinou sa...

Bravčové medailóniky s kaparami
Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten spravny...