Na slano zapečené palacinky fotorecept

afataga - fotkaafataga, 26. marca 2015
Na slano zapečené palacinky (fotorecept)
Foto: afataga

Včera som kúpila tvaroh na palacinky, ale dnes ma prešla chuť na sladký obed, tak som vyviedla :-) toto jedlo, po výmene masti za maslo by sa dalo považovať za vegetariánske.

3
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

10 ks
250 g
200 ml (alebo jogurt biely)
1 ks
2 ČL
2 ČL
2 ks
2 PL
2 ČL (alebo maslo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Palacinky si každý isto vie urobiť. Na plnku som sa inšpirovala plnkou do bureku, všetky veci som dala do misky, okrem masti a samozrejme palaciniek. Mala som ešte mrazenú pažitku, chcela som ju minúť, kto už má čerstvú, treba ju použiť.

    Na slano zapečené palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomiešala som

    Na slano zapečené palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hmotou som naplnila palacinky a poukladala do misy s papierom na pečenie, celé som pokvapkala roztopenou masťou (maslom)

    Na slano zapečené palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som 40 min. na 180°

    Na slano zapečené palacinky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
@mijaita , prosím, Ťa, že by to bolo dopadom svetla pri fotení...
Predsa prispievame na Varechu pre inšpiráciu druhým. A nie či bledé alebo tmavé...

afataga ďakujem za dobrý typ na večeru.
Tak jo, mea maxima culpa, prze ja to nedocetla az do konce! :-) No co, aspon jsem mela duvod me servat, ne? A ja se konecne dneska muzu zasmat! No este ze se mame, ne? :-)
tak ja sa dobrovolne priznavam, ze som palacinky nikdy nerobila, lebo na sladko mi nechutia uz od detstva. Ale tieto by som ochutnala. Kedysi davno som chodila na plnene vyprazane palacinky a boli perfektne. Aj tieto vyzeraju vyborne ;)
@dadakanv presne tak, nic si z toho nerob, to sa my len tak dotahujeme :-)
@izabella929 dakujem
@viera1 zeby o pomalom peceni? :-)))
@caterina ja som nikdy neskusala palacinky obalovat, lebo mna by pri tom asi trafil slak, toto je jednoduchsia varianta, aj ked to nie je celkom ono, tak uz len vyskusaj a uvidis, ci sa to da zjest
@babkamt budem rada, ak skusis
@luss44 feta je dobry napad, alebo aj cottage cheese by asi slo
@pivonka pazitka nie je podmienka, daj co mas, alebo co mate radi, napr. vnat, medvedi cesnak, zeruchu, matu atd
@pacik kto ma rad bryndzu preco nie? ja ju moc nemusim
a tak musím sa priznať, že prvýkrát počujem, že pažitku možno mraziť. Asi mi to nedošlo doteraz, mrazím kôpor, petržlenovú vňať a medvedí cesnak a vždy na jeseň je mi ľúto tej krásnej pažitky, a tak tam pri nej stojím každý rok a hovorím jej : Čo s tebou?
Na niečo sú tie palacinky dobré !
@tatranocka vystrahu ktoreho stupna? :-) palacinky robim hrncekove
@alena45 pobavila ma tvoja uprimnost :-), ani ja som nevedela, ci sa da pazitka mrazit, presne tak ako ty som nad nou stala, az padlo rozhodnutie, je dobra do natierok, aj ma pazitkovu chut aj farbu
mne by chutilo, hoc aj sladké by bodli, no ale aj zapekané slané teda, nerobila som nič podobné, raz ked budeme doma dvaja nežiadúci si mäsa, skúsim, upečiem, nezabudnem a pažítku mrazím veľmi dlho, aj teraz ešte mám v mrazáku už nakrájanú
robiť po ležiačky, ale ani si nenapísala, ako si ich robila:))). U nás sa to vždy zvrhne na sladko, ale na tomto by som si veru šmakla. Tvaroh je moja srdcovka. Len prosím Ťa, ak by si bola tak láskou obdarená, mohla by si prezradiť, robila si ich tenké, klasické, alebo hrubšie, keď si zapekala. Máš to pekné
@kika1212 neboj, pracujem aj na tom :-), hrncekovy rcp: 2 hrnceky mlieko, 2 muka hladka, 4 vajcia (stacia aj dve), 2 lyzice maslo, sol.
Robim na palacinkovej panvici, na panvicu dam na hrot noza mast, obracim vo vzduchu :-), nie su celkom tenke, nemerala som hrubku, nenapadlo ma, ze to bude treba :-)
@ywett dakujem
@afi , ďakujem, veď jasné, palacinky robím, mám svoj recept a možno je to zhruba taký istý, ale znova som sa dozvedela viac, že hrnčekový, veď jasné, musíme si to v živote uľahčovať. Ale obracať vo vzduchu nehrozí, maľovať sa mi nechce:)) Maj sa pekne, uži si nedeľu
@kika1212 aj ja som myslela, ze aka je to veda, ale na prvy pokus sa mi to podarilo, len musis mat lahku palacinkovu panvicu a ozaj iba stipka tuku, skus, neboj sa, v najhorsom pridem na birgadu malovat :-)
@afi , to fakt ty takto a ja som myslela, že si robíš prdeľ. Veď už som sa ich čosi napiekla, no ale vždy klasika. Vyskúšam a ak to pôjde kade-tada, tak naklušeš:)))
@kika1212 no ale ja a prdel??? :-), naozaj to ide, len si ju musis uvolnit ked uz je opecena z prvej strany bud obracackou, alebo potriasanim panvice, aby ti uplne volne pobehovala po panvici, posunut ju az k okraju a prudkym trhnutim vyhodit, ona sa zaroven otoci, nemusis vyhadzovat 2 metre vysoko, staci tak 40 cm, prides na to sama, uvidis, mne sa podarila hned na prvy krat, som zvedava, daj potom echo, ci treba prist malovat :-)

Pridaj komentár k receptu: