Viedenský guláš fotorecept
Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 21. marca 2015
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 21. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno. V hrnci roztopíme masť a cibuľu na nej urestujeme dohneda. Zasypeme mletou paprikou a dobre premiešame.- 2
Potom pridáme kúsky mäsa, zo všetkých strán ho opečieme, dobre miešame. Keď je mäso urestované, osolíme ho a okoreníme podľa chuti.- 3
Pridáme rajčinový pretlak, dobre premiešame a zalejeme malým množstvom vývaru. Do základu pridáme rascu a pretlačený cesnak. Mäso necháme dusiť domäkka pri čo najmenšej teplote, občas premiešame a prilievame vývar po menších častiach.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a čo tým myslíš =vídenská cibule=..??napíš..prosím..ďakujem..želám pokojný nedeľnojarný deň..
Servíruje sa tak, že sa naloží na porciu guláša. Zaujíma ma to. :-? Prosím dokončiť začatú tému.
krásna prezentácia a bez diskusií 5*
prave varim s dedom viedensky gulasik.....kupil som spickove maso, vravim dedovi nakrajaj ja behnem este cosi zobrat brachovi. pridem, dedo uz miesal v hrnci, nakuknem a siel som do kolien. precital v knihe ze nakrajat na velke kocky, tak z kilogramu nakrajal take ako past velke kusy.....a hodil smazit na surovu cibulu s nakrajanym cesnakom.....nuz hold ma 88 rokov, tak som zachranoval gulasik v sekunde poslednej..........asi dam aj madarske natur leco bez chemie spickove.....a objednam pistol, nie na deda ale pre seba ak by som sa mal raz dostat do takeho stavu ako dedo....hahahahahahahahaha.....