Fazuľová polievka s údeným mäsom fotorecept

mesiar50 - fotkaMesiar50, 24. marca 2015 16:27
Ďalšie recepty »
Fazuľová polievka s údeným mäsom (fotorecept)Foto: mesiar50

Toto jedlo pripravý aj ten kto má obe ruky ,,ľavé".

10
porcií
30 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Suroviny na prípravu polievky:
podľa potreby
900 g (predvarená)
2 ks
2 ks
1 ks
6 ks
podľa potreby (na varenie jedla)
Koreniny na polievku:
1/4 - 1/2 ČL
1 ČL
 (solčanka bez glutamanu)
Suroviny na rezance (slíže):
200 g
1 ks
podľa potreby (použil som cca. 50 ml)
štipka
Suroviny potrebné na zásmažku:
3 - 4 PL (podľa vášho odhadu)
1 PL
3 - 4 strúčiky
podľa potreby
 (bravčová masť)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Deň vopred namočenú fazuľu (najlepšie je ju dať do vody cez noc) podlejeme studenou vodou a dáme ju trochu prevariť.(cca.10 min.)Potom z nej vodu zlejeme a nalejeme na ňu znovu vodu.Keď je už fazuľa dopoli uvarená vložíme k nej predvarené údené mäso.

    Fazuľová polievka s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistenú zeleninu som pozdlžne rozrezal.Zemiaky a kareláb som prerezal na väčšie kocky a dal som ho variť zároveň aj s údeným mäsom.

    Fazuľová polievka s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polievku privedieme do varu a potom pomalším tempom ju varíme zhruba 50 minút.Treba to jedlo medzičasom skontrolovať aby sa nám nebodaj fazuľa nerozvarila.Ostatné suroviny skontrolujeme samozrejme tiež.Jedlo dochutíme koreninami.

    Fazuľová polievka s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A na záver varenia si spravíme zásmažku a to takýmto spôsobom: Opražíme si ,len tak nasucho múku.Potom k nej pridáme olej (bravčovú masť) pretlačený cesnak a smažíme do zlatohneda.Ku koncu smaženia k nej dáme mletú papriku a zásmažku z ohniska odstavíme.Zásmažku musíme miešať a sledovať ju,keďže má tendenciu ľahko sa pripáliť.K horúcej zásmažke prilejeme studenú vodu premiešame a vlejeme ju do horúcej polievky.Polievku krátko ešte povaríme.

    Fazuľová polievka s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokiaľ sa nám polievka varila tak sme si spravili rezance.(slíže).Spravíme si ich takto : Suroviny nato určené sme spracovali v jeden celok.Najlepšie je to robiť ručne,vtedy vie človek posúdiť či pridať vodu,alebo ak treba tak múku.No v každom prípade by malo byť cesto skôr tuhšie ako moc vláčne.

    Fazuľová polievka s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Postupujeme rozvaľkaním cesta a následným prerezaním ako vám to ukazuje bod 6. Cesto necháme trochu obschnúť aby sa nám pri krájaní moc nelepilo.

    Fazuľová polievka s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď nám cesto ako-tak obschlo tak si potom z neho nakrájame rezance prípadne štvorčeky.

    Fazuľová polievka s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokrájané cesto vložíme do vriacej vody a keď sa nám pri varení objavý na vrchu vody tak je to signál,že rezance budú čoskoro hotové.Radšej ich viackrát ochutnajme aby boli ok.

    Fazuľová polievka s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A na záver,,programu"si rezance scedíme a pod kohútikom studenej vody ich viackrát prepláchneme aby sa nám veľmi nezlepili.Pochopiteľne kto nerád rezance v takejto polievke, tak si dá k polievke chlieb. Prajem vám k dnešnej večeri dobrú chuť.

    Fazuľová polievka s údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist