Cesnakové zemiaky s volským okom fotorecept

katerin - fotkakaterin, San Rafael del Rio-Espaňa(Prievidza), 19. marca 2015
Cesnakové zemiaky s volským okom (fotorecept)
Foto: katerin

Tieto zemiaky ma naučil robiť manžel, aj keď on je viac mäsový. Je to obed starých mám, keď nebolo na mäso.:)

3-4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 200 g
4 strúčiky
650-700 ml domáci (alebo bujón)
1 PL nasekaná
1 ČL
4 ks
podľa chuti
 (alebo sladká)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme si zemiaky a nakrájame na tenké plátky, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Zatiaľ si ošúpeme cesnak a rozdrvíme-rozmačkáme ho, pridáme petržlenovú vňať-znovu rozdrvíme a primiešame rascu.

    Cesnakové zemiaky s volským okom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici rozpálime olej a pridáme zemiaky.

    Cesnakové zemiaky s volským okom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečieme do chrumkava (keď nemám čas, tak ich opečiem vo friťáku). Stiahneme plameň a z panvice zlejeme prebytočný olej. Pridáme cesnak s petržlenom a rascou, dobre premiešame a opečieme asi 2 minútky.

    Cesnakové zemiaky s volským okom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prilejeme horúci vývar ,tak aby nám zakryl zemiaky (mne stačilo 650ml). Pridáme šafrán, alebo náhradu-nemusí byť. (ja som zabudla :)) Necháme na silnom ohni až sa nám odparí asi polovica vývaru-asi 5 minút.

    Cesnakové zemiaky s volským okom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do zemiakov jedno po druhom pridáme celé vajcia (rozbijem do pohárika a pridám), keď začne bielok belať, vypneme a zakryjeme pokrývkov na 5 minút.

    Cesnakové zemiaky s volským okom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odkryjeme a podľa chuti okoreníme a poprášime paprikou-ja som použila údenú jemne pálivú. Dobrú chuť!

    Cesnakové zemiaky s volským okom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@youness30-jasn é opravím-to by bolo pre celú armádu :)))-A ako dopadli?Chutili vám?
@evanaaa ,zemiaky mám nakrájané na tenučké plátky(2-3mm),tak im to dlho netrvá(15-20min.).Keď nemám čas ich tam obracať,tak ich urobím vo friťáku a potom už postupujem rovnako.
Pekný deň!
1x evanaaa