Foto: katerin
Tieto zemiaky ma naučil robiť manžel, aj keď on je viac mäsový. Je to obed starých mám, keď nebolo na mäso.:)
porcie
príprava
Suroviny
1 200 g |
|
4 strúčiky |
|
650-700 ml domáci (alebo bujón) |
|
1 PL nasekaná |
|
1 ČL |
|
4 ks |
|
|
|
podľa chuti |
|
(alebo sladká) |
|
Postup
-
1
Očistíme si zemiaky a nakrájame na tenké plátky, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Zatiaľ si ošúpeme cesnak a rozdrvíme-rozmačkáme ho, pridáme petržlenovú vňať-znovu rozdrvíme a primiešame rascu.
-
2
Na panvici rozpálime olej a pridáme zemiaky.
-
3
Opečieme do chrumkava (keď nemám čas, tak ich opečiem vo friťáku). Stiahneme plameň a z panvice zlejeme prebytočný olej. Pridáme cesnak s petržlenom a rascou, dobre premiešame a opečieme asi 2 minútky.
-
4
Prilejeme horúci vývar ,tak aby nám zakryl zemiaky (mne stačilo 650ml). Pridáme šafrán, alebo náhradu-nemusí byť. (ja som zabudla :)) Necháme na silnom ohni až sa nám odparí asi polovica vývaru-asi 5 minút.
-
5
Do zemiakov jedno po druhom pridáme celé vajcia (rozbijem do pohárika a pridám), keď začne bielok belať, vypneme a zakryjeme pokrývkov na 5 minút.
-
6
Odkryjeme a podľa chuti okoreníme a poprášime paprikou-ja som použila údenú jemne pálivú. Dobrú chuť!
@barbora ,nezdá sa ti :)),mám na šporáku alobal,predĺžim mu trošku životnosť :-)))
@evanaaa ,zemiaky mám nakrájané na tenučké plátky(2-3mm),tak im to dlho netrvá(15-20min.).Keď nemám čas ich tam obracať,tak ich urobím vo friťáku a potom už postupujem rovnako.
Pekný deň!