Foto: kukulienka71
Vôbec sa mi tam ten názov nehodí, ale keďže je to jedlo, ktoré som si zamilovala ešte za študentských čias a bolo takto pomenované Zobraziť celý popisVôbec sa mi tam ten názov nehodí, ale keďže je to jedlo, ktoré som si zamilovala ešte za študentských čias a bolo takto pomenované všade v zariadeniach spoločného stravovania, z nostalgie ho ponechám.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädziu nožinu som umyla, bola celkom pekne očistená, tak som ju len pokrájala na väčšie kocky.
-
2
Nadrobno pokrájanú cibuľu som opražila na masti, stiahla z ohňa, prisypala červenú mletú papriku, rozmiešala a po vrátení na platňu som hneď pridala mäso, stále miešajúc. Okorenila a pridala som paradajkový pretlak, mäso už púšťalo svoju šťavu, nechala som ho dusiť takto pár minút pod pokrievkou. Neskôr som dolievala vodu v menšom množstve, vždy len do polovice mäsa. Udusilo sa pomerne rýchlo, bolo mäkkučké po 1,5 hodine. Aj som sa potešila, že tak skoro:-)
-
3
Už som len pridala mrazený hrášok, premiešala a vypla. Medzitým ako sa mäso dusilo, udusila som aj guľatozrnnú ryžu na prílohu
-
4
Toto jedlo sa podáva výlučne s ryžou, ja som si zvykla tak, že do stredu taniera naberiem ryžu, do nej vyhĺbim plytkú jamu a do nej naložím guláš aj so šťavou, preto ju ani nevidno. Na vrch patrí neodmysliteľne strúhaný syr, ktorý sa na horúcom jedle trocha roztopí a celé jedlo tak chutí vynikajúco. Je jedno z mojich najobľúbenejších.
Moc hezký recept není nad klasiku a dneska se začíná alespoň u nás dělat tzv. retro kuchyně ale je problém staří kuchaři vymírají a kluci tu klasiku dávají těžko .to chce hvězdičky .
*****
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-maso-na-hrasku-fotorec...
Tvojim receptom som sa vrátila do čias,kedy nám v našej kantíne servírovali práve takýto obed.Vždy som si vedela na ňom pochutnať.V domácich podmienkach je určite výborný.
dúfam, že chutilo, vďaka za výber:-)