Losos parený na špenáte fotorecept

tinca - fotkatinca, 16. marca 2015
Losos parený na špenáte (fotorecept)
Foto: tinca

Občas sa snažím pripraviť si aj zdravšie jedlo a myslím, že toto je jedno z nich. AK chcete zhrešiť, môžete si ho ugrilovať.

1
porcia
10 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

150-200 g filet
150 g čerstvý
1 ks malá
2 strúčiky
50 ml (alebo šľahačka)
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme špenát, na ktorom budeme lososa podávať. Na oleji opražíme šalotku, pridáme čerstvý baby špenát, ak nemáte môže byť aj mrazený, ale lístky. Potom pridáme pretlačený cesnak, korenie a soľ. Chvíľu ho podusíme a nakoniec zahustíme smotanou.

    Losos parený na špenáte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykostený filet lososa si z každej strany mierne osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením 4 farieb. Dáme ho do parného hrnca, alebo na skladací paráčik a paríme cca 5-7 minút, dľa hrúbky. Môžete pridať aj korenie na ryby, ja nepoužívam, lebo chcem nechať vyniknúť chuť ryby.

    Losos parený na špenáte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lososa podávame na špenáte s varenými zemiakmi s maslom a pažítkou, alebo s petržlenovou vňaťkou. Gurmáni si môžu miesto pareného pripraviť aj grilovaný losos. Dobrú chuť!

    Losos parený na špenáte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jedlo sa hodí aj ako veľkonočná pochúťka, trebars na zelený štvrtok alebo na pôstný veľký piatok.

    Losos parený na špenáte (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept :-).
jozka2
no ,zaiste chutney a zdravsia verzia pre dietarov a ten ciplonok krasny je uz z tvojho chovu na Velku noc ?ake mile.
jarunka
Toto mozem kedykolvek, mojmu by vykrucal nos ten spenat. Chvalim!
ampara
Už som si Tvoj recept zaradila do chlievika "Veľká noc", len namiesto cesnaku použijem svoje pesto z medvedieho cesnaku, super 5*!
marika21
Vyskúšam v parnom hrnci podľa tvojho receptu. Pozdáva sa mi. Určite bude chutiť. Fotky krásne. KK5*
1x tinca
marica
lososa robím iba na pare, je to delikatesa, vyskúšam tvoj špenát