Foto: tinca
Občas sa snažím pripraviť si aj zdravšie jedlo a myslím, že toto je jedno z nich. AK chcete zhrešiť, môžete si ho ugrilovať.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme špenát, na ktorom budeme lososa podávať. Na oleji opražíme šalotku, pridáme čerstvý baby špenát, ak nemáte môže byť aj mrazený, ale lístky. Potom pridáme pretlačený cesnak, korenie a soľ. Chvíľu ho podusíme a nakoniec zahustíme smotanou.
-
2
Vykostený filet lososa si z každej strany mierne osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením 4 farieb. Dáme ho do parného hrnca, alebo na skladací paráčik a paríme cca 5-7 minút, dľa hrúbky. Môžete pridať aj korenie na ryby, ja nepoužívam, lebo chcem nechať vyniknúť chuť ryby.
-
3
Lososa podávame na špenáte s varenými zemiakmi s maslom a pažítkou, alebo s petržlenovou vňaťkou. Gurmáni si môžu miesto pareného pripraviť aj grilovaný losos. Dobrú chuť!
-
4
Jedlo sa hodí aj ako veľkonočná pochúťka, trebars na zelený štvrtok alebo na pôstný veľký piatok.
Diskusia k receptu