Losos parený na špenáte fotorecept

tinca - fotkatinca, 16. marca 2015
Losos parený na špenáte (fotorecept)
Foto: tinca

Občas sa snažím pripraviť si aj zdravšie jedlo a myslím, že toto je jedno z nich. AK chcete zhrešiť, môžete si ho ugrilovať.

1
porcia
10 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

150-200 g filet
150 g čerstvý
1 ks malá
2 strúčiky
50 ml (alebo šľahačka)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme špenát, na ktorom budeme lososa podávať. Na oleji opražíme šalotku, pridáme čerstvý baby špenát, ak nemáte môže byť aj mrazený, ale lístky. Potom pridáme pretlačený cesnak, korenie a soľ. Chvíľu ho podusíme a nakoniec zahustíme smotanou.

    Losos parený na špenáte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykostený filet lososa si z každej strany mierne osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením 4 farieb. Dáme ho do parného hrnca, alebo na skladací paráčik a paríme cca 5-7 minút, dľa hrúbky. Môžete pridať aj korenie na ryby, ja nepoužívam, lebo chcem nechať vyniknúť chuť ryby.

    Losos parený na špenáte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lososa podávame na špenáte s varenými zemiakmi s maslom a pažítkou, alebo s petržlenovou vňaťkou. Gurmáni si môžu miesto pareného pripraviť aj grilovaný losos. Dobrú chuť!

    Losos parený na špenáte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jedlo sa hodí aj ako veľkonočná pochúťka, trebars na zelený štvrtok alebo na pôstný veľký piatok.

    Losos parený na špenáte (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Už som si Tvoj recept zaradila do chlievika "Veľká noc", len namiesto cesnaku použijem svoje pesto z medvedieho cesnaku, super 5*!

Pridaj komentár k receptu: