Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom fotorecept

afataga - fotkaafataga, 22. marca 2015
Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept)
Foto: afataga

Dnes prišla na rad nožina z highlandera, dumala som, čo s ňou, vyšlo mi toto jedlo.

5
porcií
30 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Suroviny

800 g
8 strúčikov
(hlavička)
8 ks
2 PL
1 PL
podľa chuti
3 ks
1 ČL
2 ČL
2 ks
0,7 l




Postup

  1. 1

    Takéto krásne mäso som dostala

    Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Deň vopred som ho pokrájala na menšie kusy a dala marinovať s troškou oleja, cesnakom a rozmarínom, všetko som vrstvila do misky, hotové som dala do sáčku do chladničky

    Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň som misku vybrala z chladničky asi hodinu pred prípravou. Na panvicu som dala trošku masti a mäso som prudko opekala cca 1,5 min. z každej strany, len tak mimochodom, oceľová panvica nemá chybu

    Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečené mäso som dala do misky

    Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do tej istej panvice som dala cibuľu pokrájanú na mesiačiky a restovala som ju asi 8 min., potom som k nej pridala chilli džem, zarestovala som a potom som pridala múku a zasa zarestovala

    Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do pekáča som dala cibuľu a na ňu poukladala opečené mäso, až teraz som všetko osolila

    Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do panvice som vrátila šťavu, ktorú pustilo mäso do misky, priliala som asi 2 dl vína, aby sa pustili z panvice všetky dobroty, pridala som chilli, korenia a trochu soli a po chvíli som to naliala na mäso, pridala som aj cesnak a rozmarín z marinády a jednu celú hlavičku cesnaku

    Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Celé som to zaliala zvyšným vínom

    Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dala som do rúry na 160°, dusila som zakryté cca 3 hod., kým je mäso mäkké. Upečené to nevyzerá moc vábne, ale to je od toho vína. Pozn.: komu vadí, že zas krava :-), dalo by sa aj z iného mäsa

    Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Príloha boli zemiaky od @alena45

    Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

dandika1
@afataga pekne spracovany rcp.urcite aj chutny masko si mala velmi pekne rozmarin, cesnak,vino dobra kombinacia((nam krava nevadi)) uz je v KK.Vdaka pekny den:-) (Ja musim menej vina ale verim, ze bude chutne)
tatranka
Krásny a chutný obed.Je vidieť,že mäsko je mäkké a milujem mäso spracované s trochou destilátu,alebo vína.Nemôžem si pomôcť,ale jedlu to pomôže a vyšperkuje ho. / Samozrejme tam,kde sa to hodí /.
Tiež k takémuto druhu červeného mäska rada pridám chilli papričku.
mijaita
To se to vari z takoveho masa ! :-) Nožina je výborná, určitě i v tvé úpravě. Tak někdy něco podobného snad také uvařím.
renulienka
Zboznujem maso pripravené dlhým pečením pri nízkej teplote. Podobne som minulý týžden robila divinu aj s tými zemiačkami ;-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
To mäso ani nevyzerá ako nožina, fakt pekné mäso. Aj recept sa mi páči :-). A zasa pekne naaranžovaná porcia :-).
tiginko
nádherné mäso, radosť z neho variť. Poriadne si mu zmenila farbu, ale čo by človek neurobil pre pôžitok z dobrého jedla. Gratulujem, dobrá surovina, dobrý recept
bembo
Asi si budem musieť do svojej KK uložiť názov receptu"afataga"pretože máš veľa receptov,ktoré sa mi páčia,a vyhovujú mojim chuťovým pohárikom.tento ma tiež oslovil,a už sa teším až ho zrealizujem.teším sa na ďalšie,len nesmú obsahovať paradajky.
paploska
to mäso vyzerá ako zo žurnálu a fotka samozrejme tiež :-) 5*
alena45
naozaj krásne spracovaný recept, ale vo mne vyvolal smútok, lebo mi zmrzol trojročný rozmarín, obrovský, rozdávala som z neho doslova konáre od jari do jesene. Veľká škoda ! No ale k Tvojmu receptu - muselo to byť vynikajúce !
havino
jaj to mäso, neskutočné niečo, panvica oceľová dokonalosť v kuchyni že? mám ju doma :-) si nevedela, že? zas super recept a krásne foto
katka78
Parádne si navarila, celkom podľa môjho gusta. Alkohol piť mi nie veľmi chutí, o to radšej s ním varím. Aj tak ma prekvapila tá černota mäsa.. júj, ale muselo byť dobré!!!
afataga
dakujem za Vase pekne slova
@dandika21 ak das menej vina, treba niecim doplnit tekutiny, najlepsie vyvarom, aby sa ti to nevysusilo
@tatranka chilli nikdy nic nepokazi, ja si ten chilli dzem davam aj na vianocku :-)
@mijaita no to som teda zvedava
@renulienka jasne ze aj divina, ale ja ju moc nemusim
@dr ani ja som taku nozinu v obchode nevidela
@tiginko mas pravdu, ako vzdy :-)
@bembo to je pocta :-), viem ze sa nekamaratis s paradajkami, len neviem preco
@alena45 ty si ho mala vonku aj v zime? to sa ja neodvazim, mam 4 ks v kvetinacoch, na zimu davam do kuchyne, ale musim polievat skoro kazdy den
@havino jasne ze som nevedela :-)))
@katka78 to si asi este nevidela cierne maso, kukni sem:  varecha.pravda.sk/recepty/peposo-podla-emanuela-ridiho-fo...

katka78
Mohli by sa tie tvoje mäská hlásiť k Vin Dieselovi, hotová čiernočierna tma ;-)
brambora
Ach, lákavá čierna fotka... Hovado jem len u nasich, tak nechala by som sa pozvat na nieco takehoto druhu. ;-)
bembo
@afataga ,budeš sa čudovať,ale prečo?to neviem ani ja.ale bratia češi by Ti na to odpovedali s humorom že"každý blbne svým spúsobem".u Teba je asi podobný problém s kukuricou,ktorú zas pre zmenu ja mám rád.
radox1
nadhera,z tak nadherneho močingu je radost varit.
afataga
@medulienka122 dakujem, mas pravdu, maso ukazkove
@katka78 :-))) uz len oci a zuby mu chybaju :-)
@brambora este dobre, ze byvas tak daleko, lebo isto by si nam vsetko zjedla :-)
@bembo nie len kukuricu, ale to je pre inu pricinu
@radox1 vdaka, slovo močing strasne nemam rada, babka to tak volala a ja som to ako decko nechcela jest, hadaj preco asi :-), tak ja bud nozina alebo klizka
luss44
to mäso je ozaj ukážkové, aj finálna úprava by mi chutila. Priznám sa, s vínom nevarím, mala by som sa odvážiť :)
elysa
veru mne tá krava vôbec nevadí:), u nás je v obľube, aj s pohárom vína po obede:), pekný recept- ako vždy:)
afataga
@luss44 nikdy nie je neskoro zacat :-), na prvy krat by som ale doporucila toho vina menej, ono predsa len zmeni chut jedla, tak pozbieraj odvahu :-)
@elysa ta krava bola myslena konkretne na jednu osobku, ona vie, no jasne ze pohar vina nic nemoze pokazit, dakujem
kecemis
Ocelovu panvicu mam. Vino mozno tiez asi. A kravu si nejaku zozeniem. Len co s nacatou kravou?
afataga
@kecemis kravu zohnat je najmensi problem, horsie je potom sa jej zbavit a este k tomu, ak bude nacata :-), dobre si to rozmysli :-)
alena45
mäso som už naložila podľa bodu 2, dostala som tiež nádherné, také ako Tvoje, zajtra budem dusiť a verím, že bude hosťom chutiť. Trochu sa bojím toho červeného vína, lebo víno v jedle nemám rada, ale obrázok je krásny a tak dúfam, že neoľutujem..
alena45
nepíšeš, to až zajtra dusím, a máš pravdu, asi to reznem vývarom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia