Foto: ketty3811
Aby si aj dcéruška(v zahraničí) vedela urobiť.:-)...Určite je tu viacej podobných receptov...ale tento máme doma obľúbený...
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vajíčka,salámu a suroviny z moravanky nakrájame na kúsky.
-
2
Tekutinu z Moravanky scedíme a dolejeme vodou do 3dcl.Vsypeme želatínu a necháme naboptnať.
-
3
Potom vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť.
-
4
K nakrájaným surovinám pridáme tatarskú omáčku.
-
5
Premiešame a vlejeme trochu vychladenú želatínu.
-
6
Zase poriadne premiešame...
-
7
...a vlejeme do rôznych foriem a formičiek.(napr.srnčí chrbát,formičky na mufiny...alebo obyčajné misky)
-
8
Podávame pri rôznych príležitostiach(Veľká noc) ,rôzne studené misy alebo len tak na raňajky....:-)
Inač vcelku dobrý nápad do tých mištičiek - pre zmenu. Nám to chutí.
Dala by som si teraz na raňajky.
Mnam :)
Môžeš použiť aj akúkoľvek zeleninu - čo máš doma. Len ju treba uvariť. Pridať narezanú kyslú uhorku, niektorí pridávajú aj hrášok - bez šťavy. Keby si chcel aj cibuľu - tak je ju treba spariť v horúcej vode s octom, alebo oblanžirovať na oriešku masla. Ináč má zvláštnu chuť. Vtedy ale je potrebné pridať ešte 1/2 želatiny. /Vody nie./ Máš záruku úspechu a nerozpustí sa ani po niekoľkohodinovom "pobyte" na tanieri. Tak môžeš aj meniť trošku chute - podľa pridania inej zeleniny a zelených vňatí, na aké máte práve chuť. Dúfam, že to niekto využije.