Instantky fotorecept

katerin - fotkakaterin, 21. marca 2015
Instantky (fotorecept)
Foto: katerin

Slané chuťovky z instantnej polievky.Rýchle a jednoduché cesto s príchuťou vašej obľuby-gulášová,držková,rajčinová...(okrem polievok čo obsahujú cestoviny)

20 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

375 g
50 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si polievku podľa návodu (neviem isto asi je to 250ml-ja som robila z 500ml gulášovej) a do hotovej pridáme maslo a necháme vychladnúť. Keď je vlažná (ako mlieko na kvások),prisypávame múku zmiešanú s droždím a vymiesime cesto.

    Instantky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto zakryjeme a necháme kysnúť (podľa izbovej teploty)-mne stačilo 45minút. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na 1-1,5cm a ľubovoľne nakrájame.

    Instantky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poukladáme na plech,potrieme vajíčkom,posolíme a posypeme rôznymi semiačkami alebo syrom,pri rajčinovej môžeme oréganom.Pečieme na 200st.C/12 minút.(každá rúra pečie inak)
    Dobrú chuť!
    Ja som robila dvojitú dávku a vyšli mi 3 plechy.

    Instantky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
padám na zadok nad ľudskou vynaliezavosťou:-) podľa mňa to vymyslel nejaký chlapík:-)))) fotku máš krásnu!
1x lianka
amilka2
Vyskúšam hubové...dobrý a rýchly nápad, niet vždy času na prínosy do svetovej gastronômie.
katerin
@afataga ,prepáč,nevedela som ,že do vachery patria iba recepty pre svetovú gastronómiu!!!
Keby som mala dosť peňazí na drahé mäso a suroviny,tiež by som si pripravila recepty ako tie tvoje!
V dnešnej dobe je umenie variť z málo surovín,lacno a zasýtiť rodinu.Z kvalitných a drahých surovín dokáže uvariť každý...
smejkad
niekto nedokaze navarit ani z kvalitnych a drahych surovin :-)
ja sackove polievky tiez velmi nemusim, ale nikdy nehovor nikdy - verim, ze mozu byt fajne a mozno ich niekedy urobim - len tak, aby bola zmena :-)
monika456
no neviem, mne to ako až tak dobrý nápad nepripadá :( mám pocit, že podobnej chuti sa dá dosiahnuť aj bez použitia instantných polievok, ba možno aj chutnejšie, len treba trochu improvizovať a popremýšľať.
evanaaa
Tiež sa mi recept pozdáva, napriek tomu, že nie každému "vonia", ale nič sa nestane, ak sa vyskúša, možno aj s inou chuťou, prípadne z menšieho množstva, ak by sa nevydarili. @monika456 , možno by sa dalo najprv uvariť polievku a potom z nej odobrať, ale aj takto sa dá, len treba skúsiť.
katerin
@evanaaa ,máš pravdu,zvyknem ich robiť,keď mi zostanú také 2 naberačky nejakej polievky.Táto bola moja posledná gulášová slovenská,tak som robila z tej,lebo som chcela recept pridať.:)
No neviem,či som urobila dobre:(
gabusa
dnes sú tie polievky celkom chutné, určite vyskúšam a hlavne že to vyzerá taká rychlovka :)*****
mimamartin
...robila som z gulášovej, držkovej, hrachovej a hrachovej kyslej. Ďakujem za nápad :-)