Foto: kukulienka71
Prekvapte svojich hostí na grilovačke alebo na Veľkú noc
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiakovú kašu pripravíme obvyklým spôsobom: uvarené nakrájané a osolené zemiaky popučíme, pridáme kúsok masla a trocha mlieka, metličkou vymiešame do požadovanej konzistencie. Tu je lepšie, ak bude kaša hustejšia. Necháme aspoň hodinu vychladnúť a odpariť. Ja som teraz miesto masla pridala kúsok bryndze, ktorá mi strašila v chladničke.
-
2
Na panvici s trochou oleja pomaly opražíme strúhanku a kúsky surových špagiet, ktoré potom zapichneme "hruškám" ako stonky. Z vychladnutej kaše formujeme menšie hruštičky, obalíme ich v opraženej strúhanke, zastokneme stonky a klinčeky zasa na širší koniec hrušiek.
-
3
podávame teplé k mäsu, šalátu alebo aj samotné s nejakým dipom. Nastudeno sa dajú prerezať po dĺžke a povedzme naplniť farebnou penou či šalátom. Fantázii sa medze ani tu nekladú. Potrebujete len trochu výtvarnej zručnosti:-)
@tassiedevil , kým je kaša teplá a si šikovný, stačíš vyformovať a obaliť. Ja som neohrievala, odpovedala som na otázku @safran , ako obísť MW.
Pravdupovediac studená mi nechutí ale ohriata áno, hlavne ak sa trocha prichytí na spodok hrnca, dostane lepší šmak;-)