Krémová hubová polievka so sezamovo-ľanovou tyčinkou

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 5. mája 2021     Dĺžka videa: 4 minúty 23 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Ak máte radi huby, určite si pozrite tento diel seriálu o slovenských dobrotách a nechajte sa inšpirovať aj vy receptom na jemnú polievku plnú chuti.

Suroviny

1 bal. (cca 100 g)
200 g
3 dcl (33 %)
50 g
50 g
1 l
 podľa potreby
Lístkové tyčinky:
1 ks (na potretie)

Postup

  1. 1

    Sušené hríby namočíme do vody aspoň na hodinu.

  2. 2

    Očistenú cibuľu pokrájame na kocky a speníme na masle. Pridáme pokrájané šampiňóny a namočené hríby. Jemne osolíme. Zalejeme vývarom, prípadne vodou a varíme 20 minút.

  3. 3

    Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme smotanu na šľahanie, necháme prejsť varom a podľa potreby zahustíme zátrepkou z vody alebo smotany a hladkej múky. Povaríme.

  4. 4

    Lístkové tyčinky: Lístkové cesto jemne vyvaľkáme, potrieme rozmiešaným osoleným vajíčkom, posypeme ľanovými semienkami. Zakryjeme mastným papierom a pritlačíme alebo prejdeme valčekom. Potom cesto otočíme, opäť potrieme vajíčkom, posypeme sezamovými semienkami a pritlačíme.

  5. 5

    Cesto pokrájame na pásiky, stočíme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C cca 15 – 20 minút.

  6. 6

    Hubovú polievku servírujeme posypanú na prášok rozmixovanými sušenými hríbmi a pokvapkanú olivovým olejom. Na dekoráciu použijeme opečené plátky šampiňónov. Podávame s upečenými lístkovými tyčinkami.

  7. 7




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu