Suché biele víno

Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).

Recepty, kde je suché biele víno

prazdny

Ušká (orecchiette) trochu netradične

Cestoviny

Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...

prazdny

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami

Hlavné jedlá

Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....

prazdny

Kuracie stehná s kapiou

Kuracie mäso

Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí...

prazdny

Cestoviny s uhorkovou omáčkou

Cestoviny

Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...

prazdny

Šunka v aspiku

Bravčové mäso

Táto pochúťka je špecialitou z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale...

prazdny

Sumček africký vo vínovej omáčke

Hlavné jedlá

Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

prazdny

Talianske krémové rizoto

Bezmäsité jedlá

Je krémové a veľmi lahodné aj vďaka špeciálnemu druhu ryže, ktorá má veľa škrobu....

prazdny

Bolonská omáčka, s ktorou špagety chutia najlepšie

Hovädzie mäso

Na prípravu svetoznámej bolonskej omáčky z mletého hovädzieho mäsa síce potrebujete dostatok času, ale ten pôžitok...

prazdny

Guacamole s krevetami podľa rapera Kelsa

Večera

Okrem fajnového receptu si nenechajte ujsť ani nápaditý freestyle výstup, ktorým raper Kelso okorenil svoju návštevu...

prazdny

Karfiol s hráškovým krémom a blanšírovanou špargľou podľa Pavla Berkyho

Bezmäsité jedlá

Módny návrhár a finalista šou MasterChef Česko 2020 Pavel Berky nám pripravil zaujímavý recept zo svojej kuchárskej...

prazdny

Rolka z králika na uhorkových fettuccine

Hlavné jedlá

K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno...

prazdny

Šafranové rizoto s kuracím steakom

Kuracie mäso

V ďalšej časti seriálu Varecha bez servítky, nám víťaz televíznej kulinárskej šou Adam Domorák navaril krémové...

prazdny

Pečené kuracie stehná s luxusnou omáčkou

Kuracie mäso

Opäť výborný recept od kamaráta Brepty. Tá omáčka si naozaj zaslúži názov "luxusná", je výborná....

prazdny

Vianočný punč

Nápoje

jednoduchý lahodný vianočný punč

prazdny

Kuracia piccata

Kuracie mäso

Delikátne talianske jedlo, ktorým očaríte aj náročných hostí.

prazdny

Slávky s feniklom

Hlavné jedlá

Slávky už bežne kúpite u predajcov rýb, alebo v supermarketoch, v krajnom prípade môžete použiť aj mrazené....

prazdny

Topinamburový krém s hľuzovkovým olejom

Bezmäsité jedlá

Asi nik nepochybuje, že zemiak patrí do slovenskej kuchyne. No vedeli ste, že topinambur...

prazdny

Roládky s medvedím cesnakom

Hlavné jedlá

Kamoška mi priniesla medvedí cesnak, tak som trocha kuchtila....

prazdny

Tekvicové rizoto

Bezmäsité jedlá

Tekvicu umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým...

prazdny

Živánska s kaprom

Hlavné jedlá

Kapra zvnútra nakrojíme po dĺžke pozdĺž stredovej čiary. Hornú časť (smerom k chrbtovej plutve) nakrájame zvonku...

prazdny

Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú

Bezmäsité jedlá

Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...

prazdny

Bryndzové pirohy s hubovým ragú

Hlavné jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...

prazdny

Hráškovo-mätové rizoto s morskými plodmi

Hlavné jedlá

Koreňovú zeleninu očistíme a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, orestujeme a podlejeme bielym vínom...

prazdny

Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé

Bezmäsité jedlá

Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme...

prazdny

Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou

Cestoviny

Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...