Rolka z králika na uhorkových fettuccine
šéfkuchár Double Tree by Hilton, Košice, 18. júla 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
na 160/180 °C
Postup
-
1
K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno.
- 2
Vykosteného králika pomelieme a vložíme do ochutenej smotany. Zmes necháme postáť v chladničke.
- 3
Plátky slaniny naukladáme vedľa seba, na ne uložíme zmes z králika a zrolujeme. Rúru predhrejeme na 160 stupňov, rolku z králika uložíme na plech, zakryjeme alobalom a pečieme 30 minút. Potom alobal odstránime a pečieme pri 180 stupňoch ešte 15 minút.
- 4
Medzitým nakrájame uhorky pozdĺž na tenké pásiky, jadierka odstránime a narežeme na tvar cestovín fettuccine. Na plátky nakrájaný cesnak opečieme na olivovom oleji, pridáme kyslú smotanu, nakrájaný kôpor a dochutíme soľou a čiernym korením. Uhorkové fettuccine pridáme k horúcej kyslej smotane, dôkladne premiešame a môžeme servírovať - na tanier dáme uhorkové fettuccine a na ne uložíme nakrájanú králičiu rolku.
Tiež rolka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu