Králičia rolka
Králičia rolka

Rolka z králika na uhorkových fettuccine

Marek Petrenčák
šéfkuchár Double Tree by Hilton, Košice, 18. júla 2022
Rolka z králika na uhorkových fettuccine
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 160/180 °C

Suroviny

500 g (vykostený)
200 g plátky
150 ml (33 %)
 čerstvý
50 ml
3 strúčiky
100 g čerstvý
2 ks




Postup

  1. 1

    K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno.

  2. 2

    Vykosteného králika pomelieme a vložíme do ochutenej smotany. Zmes necháme postáť v chladničke.

  3. 3

    Plátky slaniny naukladáme vedľa seba, na ne uložíme zmes z králika a zrolujeme. Rúru predhrejeme na 160 stupňov, rolku z králika uložíme na plech, zakryjeme alobalom a pečieme 30 minút. Potom alobal odstránime a pečieme pri 180 stupňoch ešte 15 minút.

  4. 4

    Medzitým nakrájame uhorky pozdĺž na tenké pásiky, jadierka odstránime a narežeme na tvar cestovín fettuccine. Na plátky nakrájaný cesnak opečieme na olivovom oleji, pridáme kyslú smotanu, nakrájaný kôpor a dochutíme soľou a čiernym korením. Uhorkové fettuccine pridáme k horúcej kyslej smotane, dôkladne premiešame a môžeme servírovať - na tanier dáme uhorkové fettuccine a na ne uložíme nakrájanú králičiu rolku.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, pěkné zpracování králičího maska i uhorky. S radostí bych ochutnala. Jen tvar nudlí z okurek v servisu zanikl.
1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia