Dusený králik na víne s rozmarínom
Jednoduchý, veľmi chutný recept.
Zdroj: internet
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
4 PL |
|
4 PL (králičia) |
|
6 strúčikov |
|
4 vetvičky |
|
200 ml |
|
500 ml (voda + kocka zeleninového bujónu) |
|
2 PL |
|
1 hrsť |
|
Obloha: | |
250 g |
|
4 strúčiky |
|
1/4 ČL |
|
2 PL |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Aspoň 1 deň odležaného čerstvého králika naporciovať na menšie kusy, umyť, osušiť papierovou utierkou. Osoliť, okoreniť, obaliť v múke.
- 2
V kuchte vytopiť sadlo z králika, podľa potreby pridať ešte olej alebo lyžicu masti. Mäso opražiť do zlatista (robím postupne, opražené vyložím na tanier). Pridať k mäsu nasekaný cesnak, rozmarín, krátko opražiť.
- 3
Mäso zaliať vínom. Minútku povariť, aby sa vyparil alkohol. Doliať vývar (voda + 1 kocka bujónu). Prikryť, na malom plameni na I. stupni nastavenia kuchty dusiť 45 minút.
- 4
Zatiaľ na troche oleja v malej panvici alebo hrnci krátko opražiť nasekaný cesnak na oblohu (4 strúčiky). Pridať špenát, soľ, podusiť 10 minút.
- 5
Chlieb nakrájať a opražiť na panvici. Uložiť nabok na tanier.
- 6
Po 45 minútach varu vypnúť kuchtu, otvoriť. Nasekanú petržlenovú vňať a maslo pridať k mäsu a nechať roztopiť (iba priviesť k varu).
Tiež dusený králik:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu