Recepty, kde je šalvia
	
      
 
	          
	            Ražniči Paľa Konôpku
	          
  Tento recept ma naučil môj dobrý priateľ a odvtedy je jedným z našich obľúbených.  
Neviem prečo... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Cestoviny s hlivou v bylinkách
	          
  Cestoviny uvaríme podľa návodu.  Medzitým sparíme rajčiny,  olúpeme ich a nakrájame na kocky.  Nakrájanú... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pstruhy plnené brokolicou
	          
  Vo vriacej osolenej vode veľmi krátko povaríme ružičky brokolice.  Krevety a očistený pór nakrájame na drobné... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
	          
  Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu,  pridáme cesnak,  čili,  šalviu,  rozpolené paradajky a zalejeme... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Lovecký kotlíkový guláš
	          
  Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave,  ako kuchár v hoteli... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kačica pre božieho námestníka
	          
  Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16.  storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne.  Varil postupne... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pomarančová kačka
	          
  Kačku umyjeme a osušíme.  Ak máme drobky,  dáme si bokom pečienku a srdce.  Odsekneme... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou
	          
  Prsia umyjeme,  osušíme a narežeme kožu.  Do každého kusa urobíme nožom kapsu,  ktorú potom... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Srnčie stehno v mandľovom obale
	          
  Vykostené,  odblanené,  umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny,  ktorú
vopred obalíme... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
	          
  V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak,  soľ,  korenie,  nasekanú bazalku,  tymian a šalviu.... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zajac plnený šalviou a hríbmi
	          
  Zajaca vykostíme.  Dávame pritom pozor,  aby sme nenarušili celistvosť mäsa.  Potom ho rozložíme na... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bylinkové morčacie
	          
  Morčacie mäso nakrájame na kocky,  posolíme,  okoreníme,  pridáme olej,  sójovú omáčku,  cesnak,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bylinkové bravčové kotlety
	          
  Z kotliet odkrojíme tučné okraje,  miestami ich narežeme,  aby sa pri pečení nekrútili,  slabo... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zajac plnený šalviou a hríbmi
	          
  Zajaca vykostíme,  pričom dávame pozor,  aby sme nenarušili celistvosť mäsa.  Potom ho rozložíme na... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
	          
  Mäso umyjeme pod tečúcou
vodou a osušíme.  Cesnak
nakrájame na malé prúžky
a prešpikujeme nimi mäso. 
Osolíme a okoreníme... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kuracie prsia s fazuľkami
	          
  Rúru predhrejeme na 180°C.  Mäso osolíme a okoreníme
a v panvici ho na
2 PL oleja zo všetkých... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi
	          
  Kuracie prsia preložíme
šalviou a zabalíme
ich do parmskej šunky, 
ktorú sme nakrájali na tenké
plátky.  Osolíme,  okoreníme
a... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Rybí koláč s paradajkami
	          
  Do hrnca s vodou dáme bobkový list,  nové a čierne korenie.  Keď voda začne vrieť,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kapor so šalviou
	          
  Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky,  osolíme,  pridáme šalviu a zázvor,  obalíme v... 
        
      
      

Ražniči Paľa Konôpku
Tento recept ma naučil môj dobrý priateľ a odvtedy je jedným z našich obľúbených. Neviem prečo...

Cestoviny s hlivou v bylinkách
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Medzitým sparíme rajčiny, olúpeme ich a nakrájame na kocky. Nakrájanú...

Pstruhy plnené brokolicou
Vo vriacej osolenej vode veľmi krátko povaríme ružičky brokolice. Krevety a očistený pór nakrájame na drobné...

Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu, pridáme cesnak, čili, šalviu, rozpolené paradajky a zalejeme...

Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Pomarančová kačka
Kačku umyjeme a osušíme. Ak máme drobky, dáme si bokom pečienku a srdce. Odsekneme...

Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou
Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom...

Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Bylinkové morčacie
Morčacie mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme olej, sójovú omáčku, cesnak,...

Bylinkové bravčové kotlety
Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...

Kuracie prsia s fazuľkami
Rúru predhrejeme na 180°C. Mäso osolíme a okoreníme a v panvici ho na 2 PL oleja zo všetkých...

Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi
Kuracie prsia preložíme šalviou a zabalíme ich do parmskej šunky, ktorú sme nakrájali na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a...

Rybí koláč s paradajkami
Do hrnca s vodou dáme bobkový list, nové a čierne korenie. Keď voda začne vrieť,...

Kapor so šalviou
Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky, osolíme, pridáme šalviu a zázvor, obalíme v...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje