Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi

redakcia - fotkaredakcia, 9. júla 2009
Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi
30 minút
príprava

Suroviny

600 g
100 g
30 g
100 ml
600 g
400 ml
50 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia preložíme šalviou a zabalíme ich do parmskej šunky, ktorú sme nakrájali na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a sprudka ich opečieme, dáme do rúry a pečieme pri teplote 170°C 15 minút.

  2. 2

    Cuketu opečieme na panvici. Zemiaky upečieme taktiež v rúre. Mäso vyberieme a výpek zahustíme opraženou múkou.

  3. 3

    Cuketu poukladáme na tanier spolu s kuracími prsiami. Na kuracie prsia dáme lístok čerstvej šalvie. Zemiaky upečené v šupke prekrojíme, polejeme smotanou a posypeme čerstvými bylinkami (napríklad pažítkou).

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Oprážané, Pečené, 50 ľahkých minútok

Diskusia k receptu