Kuracie prsia s fazuľkami

redakcia - fotkaredakcia, 10. júla 2009

Suroviny

4 ks
2 ks
2 vetvičky
4 lístky
4 PL
500 g
4 ks
2 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180°C. Mäso osolíme a okoreníme a v panvici ho na 2 PL oleja zo všetkých strán prudko opečieme.

  2. 2

    Potom ho preložíme do pekáča vyloženého papierom na pečenie. Vo výpeku v panvici krátko osmažíme citróny a panvicu stiahneme z ohňa.

  3. 3

    Kuracie prsia posypeme troškou rozmarínu, šalviou a poukladáme na ne plátky citrónu, prelejeme ich výpekom, obložíme zvyšným rozmarínom a dopečieme v predhriatej rúre.

  4. 4

    Medzitým uvaríme fazuľky v pare tak, aby ostali chrumkavé. V panvici zohrejeme zvyšný olej, dáme naň cibuľu a smažíme do sklovita.

  5. 5

    Pridáme nakrájané paradajky, fazuľky, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme a ešte chvíľu spolu prehrejeme. Stiahneme z ohňa, dochutíme vínnym octom a podávame s mäsom.

Diskusia k receptu

Vymazať
babidka
az na tie citrony ktore boli pre mna prihorke - velmi chutne jedlo :-) Nabuduce skusim citronon uplne osupat aj od bielej koze a uvidim , co to urobi . ta fazulka tam akurat dobre zapasovala......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia