Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180°C. Mäso osolíme a okoreníme a v panvici ho na 2 PL oleja zo všetkých strán prudko opečieme.
- 2
Potom ho preložíme do pekáča vyloženého papierom na pečenie. Vo výpeku v panvici krátko osmažíme citróny a panvicu stiahneme z ohňa.
- 3
Kuracie prsia posypeme troškou rozmarínu, šalviou a poukladáme na ne plátky citrónu, prelejeme ich výpekom, obložíme zvyšným rozmarínom a dopečieme v predhriatej rúre.
- 4
Medzitým uvaríme fazuľky v pare tak, aby ostali chrumkavé. V panvici zohrejeme zvyšný olej, dáme naň cibuľu a smažíme do sklovita.
- 5
Pridáme nakrájané paradajky, fazuľky, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme a ešte chvíľu spolu prehrejeme. Stiahneme z ohňa, dochutíme vínnym octom a podávame s mäsom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu