Strúhaný tvarohový koláč fotorecept

Foto: bavimapiect
Tento koláčik robievame doma často. Je jedným z našich najobľúbenejších.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 g |
|
| 140 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3-4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 250 g (alebo Hera, maslo) |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 250 g |
|
| 180 g |
|
| 1 bal. |
|
| z 1 citróna |
|
| 3 ks |
|
| 4 ks |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame dokopy v jednej miske a ručne miesime až dokým nevymiesime tuhé tmavé cesto, ktoré dáme potom do chladničky na cca 15 minút.
-
2
Kým sa chladí cesto v chladničke, pripravíme plnku. Zmiešame tvarohy, práškový cukor, vanilínový cukor, žĺtky a nastrúhanú citrónovú kôru.
- 3
Z bielkov mixérom vyšľaháme tuhý sneh, ktorý ručne vmiešame do tvarohovej plnky.
- 4
Plech vymastíme maslom a múkou alebo vystelieme papierom na pečenie.
- 5
Cesto z chladničky vytiahneme a polovicu cesta nastrúhame na plech.
- 6
Potom na cesto vylejeme celú tvarohovú plnku, ktorú poriadne porozotierame až po okraje (kľudne sa môže dotýkať až okrajov plechu, nebojte sa nič nevytečie - zhustne to).
- 7
Potom na plnku nastrúhame druhú polovicu cesta a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 30-40 minút. Prajem dobrú chuť.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3








Peknu nedelu prajem vsetkym :-)
no,je tvaroh jemny,bez hrudiek a tvaroh hrudkovity,tak ten bez hrudiek je ten jemny,aj v regali ho tak rozoznáme,ked chceme nakupovať....
Ja som sa pytal na tekuty tvaroh,tak ho pomenovala autorka receptu.predavaju sa napr.rozne desiatove napoje pre decka v takych tubach ci sackoch so uzaverom.....podla mna by sa to co je tekute malo liat,nestaci ze je to jemne a kremovite aby sa to nazvalo tekutym.autorka to uz v popise zmenila...nabuduce citaj s porozumenim :-)
Pekny zvysok dna vsetkym ;)