Čokoládový pudingoš fotorecept
Je to starý recept na kysnutý závin. Snáď ho niektorým pripomeniem a pre niektorých bude nový, môjmu synovi veľmi chutí.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
250 ml |
|
42 g |
|
1 štipka |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
70 g |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
120 g |
|
125 g |
|
Na potretie: | |
2 ks |
|
|
Postup
-
1
V troche vlažného mlieka s trochou cukru necháme napučať droždie. Múku preosejeme, pridáme kvások, štipku soli, cukor, olej, mlieko.
-
2
Pridáme sneh z bielkov a vypracujeme cesto.
-
3
Prikryté cesto necháme vykysnúť na dvojnásobný objem. Počas kysnutia si pripravíme plnku: Z mlieka, pudingového prášku, kakaa a cukru uvaríme puding a ešte do horúceho zamiešame Palmarin. Ten sa hneď rozpustí a vznikne hladká plnka.
-
4
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti.
-
5
Každú vyvaľkáme a natrieme plnkou.
-
6
Zrolujeme.
-
7
Zatočíme.
-
8
Prenesieme na plech s papierom a potrieme žĺtkom.
-
9
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 25 minút. Po upečení natrieme olejom.
-
10
Vychladnutý pudingoš nakrájame.
Pudingoš mi nezvykne prasknúť, ale závin, napr. makový mi praskne skoro vždy. Poradí nám niekto, ako tomu zabrániť ?
Ahoj, od mojej Mami som sa naucila takyto trik. Strikovacou ihlicou popicha pred pecenim zaviny. Ale nie len hore, ale durch cez cely az po plech. Ja presne neviem v com spociva tato finta (asi unikne viac pary) ale nepraskaju.
Ďakujem, táto rada stojí za vyskúšanie.
Dakujem, vyskúšam?
Rada. Vyskusaj a daj vediet. Pa
Ďakujem Ti za zdieľanie Tvojho pudingošu, teší ma, že chutil.
Máš ich krásne.
To ma úprimne teší, že mal pudingoš úspech, tiež prajem šťastný nový rok.
Pridala bych do toho "setu" kafíčko? :-)
Máš takú kávovú súpravu? My to máme obedovú, dostali sme svadobný dar a to už pred 39 rokmi. Neuveriteľné, ako tie roky letia.
Nekde jsem je zahledla, nasla na netu a koupila 2 hrnicky na kavu s podsalkama. Mam jeste jeden talirek dezertni. Ano, nádobí pro pametniky a to ja rada! Tak me napadlo, ze by se ti take hodily!? :-)