Čokoládový pudingoš fotorecept
Foto: eruska25
Je to starý recept na kysnutý závin. Snáď ho niektorým pripomeniem a pre niektorých bude nový, môjmu synovi veľmi chutí.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
250 ml |
|
42 g |
|
1 štipka |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
70 g |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
120 g |
|
125 g |
|
Na potretie: | |
2 ks |
|
|
Postup
-
1
V troche vlažného mlieka s trochou cukru necháme napučať droždie. Múku preosejeme, pridáme kvások, štipku soli, cukor, olej, mlieko.
-
2
Pridáme sneh z bielkov a vypracujeme cesto.
-
3
Prikryté cesto necháme vykysnúť na dvojnásobný objem. Počas kysnutia si pripravíme plnku: Z mlieka, pudingového prášku, kakaa a cukru uvaríme puding a ešte do horúceho zamiešame Palmarin. Ten sa hneď rozpustí a vznikne hladká plnka.
-
4
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti.
-
5
Každú vyvaľkáme a natrieme plnkou.
-
6
Zrolujeme.
-
7
Zatočíme.
-
8
Prenesieme na plech s papierom a potrieme žĺtkom.
-
9
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 25 minút. Po upečení natrieme olejom.
-
10
Vychladnutý pudingoš nakrájame.
Pudingoš mi nezvykne prasknúť, ale závin, napr. makový mi praskne skoro vždy. Poradí nám niekto, ako tomu zabrániť ?
Ahoj, od mojej Mami som sa naucila takyto trik. Strikovacou ihlicou popicha pred pecenim zaviny. Ale nie len hore, ale durch cez cely az po plech. Ja presne neviem v com spociva tato finta (asi unikne viac pary) ale nepraskaju.
Ďakujem, táto rada stojí za vyskúšanie.
Dakujem, vyskúšam?
Rada. Vyskusaj a daj vediet. Pa
Ďakujem Ti za zdieľanie Tvojho pudingošu, teší ma, že chutil.
Máš ich krásne.
To ma úprimne teší, že mal pudingoš úspech, tiež prajem šťastný nový rok.