Šatôčky z kyslej smotany dvoch chutí fotorecept
Nenáročná príprava, ktorú zvládne aj začiatočník za pár minút. Slivkovo-orechová plnka poteší aj náročných.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 450 g (+ na posypanie dosky) |
|
| 200 ml (kvalitná 16 %) |
|
| 1 ČL (alebo podľa chuti) |
|
| 250 g |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 250 g mleté |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 150 ml horúce |
|
| (čerstvé alebo z kompótu) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, tuk pokrájaný na menšie kúsky a kyslú smotanu. Dobre rukou vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky odležať pokiaľ pripravíme plnku.
-
3
Čerstvé slivky umyjeme, necháme odkvapkať, ak použijeme slivky z kompótu, scedíme. Mleté vlašské orechy zmiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom a po častiach zalejeme horúcim mliekom, aby plnka nebola riedka. Odležané cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve polovice.
-
4
Každý kus cesta rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, pokrájame na štvorce 10x10 cm alebo podľa seba. Do stredu dáme orechovú plnku a položíme rozpolené slivky bez kôstok. Urobíme šatôčky, ktoré dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
5
Pripravené potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista.
-
6
Po upečení posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.









Su vyborne, dobry recept, oplati sa vyskusat.
Ďakujem za komentik, pozdravujem.
Ďakujem za príjemný komentár.
A Varechacka @olinecka je zaruka kvality