Drobné vianočné orechové pečivo
Foto: valina
Drobné pečivo neodmysliteľne patrí k Vianociam, tak ako aj orechy.
40
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
Poleva: | |
(biela a tmavá) |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme a necháme do druhého dňa odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 °C asi 15 minút.
- 2
Po vychladnutí natierame jednotlivé kusy lekvárom alebo Nugetou a zlepujeme.
- 3
Nakoniec vrchnú čas máčame do roztopenej čokolády a zdobíme podľa fantázie.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu