Recepty, kde je ol
Paradajková pochúťka
Nepasírovaná, dušená rajčata z mrazáku bez výrazného ochucení....
Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...
Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany
Ďalšia sladká jahodová dobrota ku káve...
Malinovo-rebarborové rezy bez lepku
Rebarboru milujeme a vždy sa tešíme, keď sa blíži jej sezóna....
Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka
Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....
Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.
Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás
pomerne častým jedlom. Ale
stačí zmeniť ich tvar a už je...
Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným
Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....
Minipizze z cottage syra
Obľúbený syr cottage sa dá použiť ako základ na výborné malé pizze....
Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu
Na oleji orestujem rascu a narezanú cibuľu nechám zosklovatieť, pridám kocky mrkvy a restujem ďalej...
Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....
Syrové mafiny z kyslého mlieka
Tieto vynikajúce slané mafiny môžete ponúknuť hosťom k vínku, ale aj deťom na raňajky alebo desiatu....
Banánový koláč s čokopolevou
Jednoduchý koláčik z nezjedených prezretých banánov upečený podľa hrnčekového receptu.
Tvarohová nátierka
Ak robím pomazánky, ako základ uprednostňujem tvaroh. Je výživný a chutný....
Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.
Brokolicový krém s domácimi krutónmi
Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.
Fazuľkový šalát s bryndzou
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...
Lečo s hubami crimini pre dvoch
Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami....
Slané tyčinky bez lepku z nalístkovaného cesta
Aj vy radi chrumkáte niečo dobré pri telke?...
Baklažán plnený ryžovou zmesou
Baklažány plnené ryžou predstavujú jeden z klenotov všestrannej a zdravej kuchyne, ktorý sa dokáže prispôsobiť širokej škále
chutí a stravovacích preferencií....
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke
Skvelé jedlo z jedného pekáča, ktoré je vďaka sviežej citrónovej omáčke ideálne na teplé letné dni....
Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....
Nescafé rezy s tvarohom a jahodami
Vynikajúce, vláčne, s jemnou príchuťou kávy. Oplatí sa upiecť....
Citrónová, pistáciová a mandľová granita
Granita je ľadové osvieženie, ktoré sa na Sicílii podáva so sladkou brioškou brioche col tuppo...
Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom
Júnovým šalátom dodajú šmrnc šťavnaté nové zemiaky. Vyskúšajte skvelú kombináciu s údeným lososom.
Bezlepkové jahodové éclairky
Aj bezlepkáči si môžu vychutnať skvelé zákusky. Ako napríklad tieto bezlepkové jahodové éclairky z odpaľovaného cesta....
Pórová omeleta s pažítkou
Rýchla večera, keď nás hlad morí a nie je čas na dlhé varenie....
Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....
Špargľa na flámsky spôsob
Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme...
Pohánkový chlieb s psylliom
Recept na tento chlieb som dostala od vzdialeného príbuzného, ktorý okrem toho, že je celiatik, má veľa iných problémov a nemôže jesť hocičo....
Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....
Šľahačková mix ovocná bublanina
Likvidovala som zostatky potravín z chladničky a mali sme fajnový koláč.

Paradajková pochúťka
Nepasírovaná, dušená rajčata z mrazáku bez výrazného ochucení....

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany
Ďalšia sladká jahodová dobrota ku káve...

Malinovo-rebarborové rezy bez lepku
Rebarboru milujeme a vždy sa tešíme, keď sa blíži jej sezóna....

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka
Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným
Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....

Minipizze z cottage syra
Obľúbený syr cottage sa dá použiť ako základ na výborné malé pizze....

Gruľáš - zemiaková polievka na spôsob gulášu
Na oleji orestujem rascu a narezanú cibuľu nechám zosklovatieť, pridám kocky mrkvy a restujem ďalej...

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Syrové mafiny z kyslého mlieka
Tieto vynikajúce slané mafiny môžete ponúknuť hosťom k vínku, ale aj deťom na raňajky alebo desiatu....

Banánový koláč s čokopolevou
Jednoduchý koláčik z nezjedených prezretých banánov upečený podľa hrnčekového receptu.

Tvarohová nátierka
Ak robím pomazánky, ako základ uprednostňujem tvaroh. Je výživný a chutný....

Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

Brokolicový krém s domácimi krutónmi
Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.

Fazuľkový šalát s bryndzou
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...

Lečo s hubami crimini pre dvoch
Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami....

Slané tyčinky bez lepku z nalístkovaného cesta
Aj vy radi chrumkáte niečo dobré pri telke?...

Baklažán plnený ryžovou zmesou
Baklažány plnené ryžou predstavujú jeden z klenotov všestrannej a zdravej kuchyne, ktorý sa dokáže prispôsobiť širokej škále chutí a stravovacích preferencií....

Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke
Skvelé jedlo z jedného pekáča, ktoré je vďaka sviežej citrónovej omáčke ideálne na teplé letné dni....

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Nescafé rezy s tvarohom a jahodami
Vynikajúce, vláčne, s jemnou príchuťou kávy. Oplatí sa upiecť....

Citrónová, pistáciová a mandľová granita
Granita je ľadové osvieženie, ktoré sa na Sicílii podáva so sladkou brioškou brioche col tuppo...

Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom
Júnovým šalátom dodajú šmrnc šťavnaté nové zemiaky. Vyskúšajte skvelú kombináciu s údeným lososom.

Bezlepkové jahodové éclairky
Aj bezlepkáči si môžu vychutnať skvelé zákusky. Ako napríklad tieto bezlepkové jahodové éclairky z odpaľovaného cesta....

Pórová omeleta s pažítkou
Rýchla večera, keď nás hlad morí a nie je čas na dlhé varenie....

Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....

Špargľa na flámsky spôsob
Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme...

Pohánkový chlieb s psylliom
Recept na tento chlieb som dostala od vzdialeného príbuzného, ktorý okrem toho, že je celiatik, má veľa iných problémov a nemôže jesť hocičo....

Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....

Šľahačková mix ovocná bublanina
Likvidovala som zostatky potravín z chladničky a mali sme fajnový koláč.