Recepty, kde je maslo
Jarné závitky
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...
Špargľa s holandskou omáčkou a petržlenovými zemiakmi
Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky....
Dusený kaleráb so smotanou a nivou
Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...
Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi
Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...
Bravčová panenka s jarnou zeleninou
Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...
Hráškový krém s lososom
Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita.
Jemný krém zo zelenej špargle
Špargľu olúpeme, konce odrežeme, vložíme do 0, 5 l mierne osolenej vody a varíme 20...
Špargľová krémová polievka
Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2 až 3 cm kúsky a uvaríme v 0, 5 l vody....
Jarná polievka s krupicovými haluškami
Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame...
Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Teľacia sviečková plnená špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...
Čokoládový mafin
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...
Bravčová panenka v kelovom liste
Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...
Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať.
Med,...
Syrové guľôčky s bedľou
Huby uvaríme v octe alebo sladkokyslom náleve, scedíme a nadrobno posekáme. Papriky, petržlenovú vňať...
Pirohy plnené hubami
Najprv si pripravíme plnku. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Maslo rozpustíme, speníme nadrobno...
Šampiňóny na smotane so syrom
Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...
Polenta s kuriatkovým glacé
Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, ...
Plnené klobúky bedlí
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...
Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...
Tvarohová nátierka s hubami
Očistené huby udusíme na časti slaniny s rascou a v mäsovom mlynčeku ich pomelieme spolu s vajcami...
Hrianky s hubovou nátierkou
Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné...
Omeleta plnená špenátom a šampiňónmi
Na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme asi 15 minút...
Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme
očistené...
Hubovec s údeným mäsom
Žemle nakrájame na plátky a namočíme do mlieka. Aj sušené huby namočíme do mlieka, zvyšné...
Bravčové závitky s hubami
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme
a...
Hubovo–hovädzia polievka
Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový
pretlak...
Lobster spaghetti
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
Karfiolový paprikáš
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Grilovaný filet z lososa na špenáte a pečených zemiakoch
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...
Krevety na grile s grilovaným baklažánom
Baklažán nakrájame
na pásiky, osolíme
a necháme cca 5 minút
stáť.
Zapekaná cuketa s balkánskym syrom
Do hrnca dáme rozohriať trochu masla a olivový olej, vložíme doň šampiňóny pokrájané na plátky a...
Kurča po taliansky
Kurča umyjeme, osušíme
a pokrájame na menšie kúsky.
Na oleji speníme pokrájanú
cibuľu, pridáme roztlačený
cesnak, kúsky...
Zemiaky so syrom a špargľou
Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky. V ľahko osolenej vode ich uvaríme.
Mliečna polievka s cibuľou
Na dno do nahriatej polievkovej
misy vložíme žemle,
ktoré sme nakrájali na plátky
a opiekli na 30 g masla....

Jarné závitky
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...

Špargľa s holandskou omáčkou a petržlenovými zemiakmi
Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky....

Dusený kaleráb so smotanou a nivou
Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi
Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...

Bravčová panenka s jarnou zeleninou
Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

Hráškový krém s lososom
Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita.

Jemný krém zo zelenej špargle
Špargľu olúpeme, konce odrežeme, vložíme do 0, 5 l mierne osolenej vody a varíme 20...

Špargľová krémová polievka
Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2 až 3 cm kúsky a uvaríme v 0, 5 l vody....

Jarná polievka s krupicovými haluškami
Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame...

Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

Teľacia sviečková plnená špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

Čokoládový mafin
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

Bravčová panenka v kelovom liste
Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...

Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...

Syrové guľôčky s bedľou
Huby uvaríme v octe alebo sladkokyslom náleve, scedíme a nadrobno posekáme. Papriky, petržlenovú vňať...

Pirohy plnené hubami
Najprv si pripravíme plnku. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Maslo rozpustíme, speníme nadrobno...

Šampiňóny na smotane so syrom
Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...

Polenta s kuriatkovým glacé
Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, ...

Plnené klobúky bedlí
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...

Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...

Tvarohová nátierka s hubami
Očistené huby udusíme na časti slaniny s rascou a v mäsovom mlynčeku ich pomelieme spolu s vajcami...

Hrianky s hubovou nátierkou
Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné...

Omeleta plnená špenátom a šampiňónmi
Na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme asi 15 minút...

Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené...

Hubovec s údeným mäsom
Žemle nakrájame na plátky a namočíme do mlieka. Aj sušené huby namočíme do mlieka, zvyšné...

Bravčové závitky s hubami
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme a...

Hubovo–hovädzia polievka
Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak...

Lobster spaghetti
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Karfiolový paprikáš
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Grilovaný filet z lososa na špenáte a pečených zemiakoch
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...

Krevety na grile s grilovaným baklažánom
Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.

Zapekaná cuketa s balkánskym syrom
Do hrnca dáme rozohriať trochu masla a olivový olej, vložíme doň šampiňóny pokrájané na plátky a...

Kurča po taliansky
Kurča umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, kúsky...

Zemiaky so syrom a špargľou
Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky. V ľahko osolenej vode ich uvaríme.

Mliečna polievka s cibuľou
Na dno do nahriatej polievkovej misy vložíme žemle, ktoré sme nakrájali na plátky a opiekli na 30 g masla....