Foto: egreska
Úžasná sladká,lepkavá karamelová dobrota.
Suroviny
Cesto: | |
11 dkg |
|
1/4 šalky |
|
1 PL |
|
1 1/2 šalky |
|
|
|
KARAMEL: | |
6 dkg |
|
1/4 šalky |
|
1/4 šalky |
|
60 ml |
|
1 šalka |
|
par kvapiek |
|
Postup
-
1
CESTO: V mixeri zmiešame maslo, sol a cukry do peny.Pridame muku a rukami spracujeme cesto (drobí sa ale tak to ma byt).Menší plech (asi tak 20x30 cm) si vystelieme papierom na pečenie ,aj steny a cesto rovnomerne utlačime.Dame do chladničky na 20 minut.Potom upečieme na 190 st asi 15-20 min .Nechame vychladnut.
- 2
Pripravime si KARAMEL:Ruru zmenšime na 170 st.Cukor rozpustime,pridame maslo,šlahačku a varime asi 5 minut.Vmiešame orechy(opražene do hneda na suchej panvici a nasekane) a vanilku.Zamiešame a vylejeme na cesto.Dame do rury na 10 minut.Nechame riadne vychladnut.Ak mate radi slano-sladku kombinaciu chutí, tak mozete po vytiahnutí z rury vrch trošku posolit morskou solou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu