Foto: absik
Ak máte radi kačacie mäsko, určite si zamilujete tento spôsob prípravy - ľahký, chuťovo bohatý a oku lahodiaci :-) www.absik.blogspot.com
porcie
Postup
-
1
Kožu na kačacích prsiach poprepichujeme vidličkou. Osolíme a dobre okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán. Vo väčšom hrnci s hrubým dnom rozpálime trochu olivového oleja a vložíme doň prsia kožou nadol. Po 4 minútach mäso otočíme a osmažíme ho aj z druhej strany, tentoraz len 2 minúty. Nakoniec ho z hrnca vyberieme a na grilovacej panvici ho vložíme do 200°C rozpálenej rúry. Pečieme zhruba 15-20 minút (medium).
- 2
V hrnci (v ktorom sme smažili mäso) teraz vo výpeku osmažíme nasekanú šalotku (ak boli prsia chudšie a výpeku veľa nie je, pridáme za lyžicu olivového oleja). Keď sa šalotka stane priehľadnou, prilejeme 2.5 dcl pomarančovej šťavy a 4 dcl slepačieho vývaru, prisypeme obsah 4 sáčkov čierneho čaju (resp. 4 lyžice sypaného čaju) a privedieme do varu. Varíme, dokiaľ sa obsah tekutiny nezmenší na polovicu (asi 15 minút).
- 3
Obsah hrnca precedíme cez sitko. Tuhé čiastočky vyhodíme, tekutinu vrátime naspäť do hrnca a znovu privedieme do mierneho varu. Pridáme 2 lyžičky medu, necháme ich rozpustiť a následne pridáme 2 lyžice masla na zahustenie a zjemnenie omáčky. Osolíme, okoreníme podľa chuti.
- 4
Mäsko nakrájame ostrým nožom na tenké plátky, poukladáme na tanier a prelejeme pripravenou pomarančovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu