Recepty, kde je estragón
Tvarohové knedlíčky do polévek
Základní těsto tvarohové s bylinkami, oříšky, kořením. Podle druhu polévky, kterou ochutí i...
Zeleninové kuskusoto
Po včerajšom polnočnom (aj keď len virtuálnom)hodovaní u @yogicka s konfitovaným mäskom:-) som pripravila ľahkú večeru. Pri...
Ragú polievka s estragónom
Tento recept sme našli na internetovej stránke No Salty, trošku sme ho upravili. Tú polievku varíme...
Ruža zo zubáča
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky...
Sabzi polo...ryža s mletým mäsom
Sabzi znamená zelené(rôzne zelené bylinky) a poló je ryža... takže tento recept som mohla nazvať aj...
Ryžový šalát s mungo fazuľkami
Mungo fazuľky mám veľmi rada ale doteraz som ich len nakličovala. Keď som objavila na internete...
Pikantný nakladaný cesnak
Dostala som viac nášho kvalitného cesnaku a časť z neho som naložila do oleja. Dochutila som...
Cibuľová polievka so syrovým toastom
cibulačka so syrovým toastom je vinikajúca a moja mama ju robí velmi často tak som sa rozhodla...
Steak z vysokej roštenky s fazuľkou
Steaky: Z roštenky nakrájame asi 250–gramové steaky, z obidvoch strán ich okoreníme čerstvo zomletým korením a...
Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...
Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré
Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Z varených zemiakov, ...
Zapečené bylinkové vajíčka
Rúru rozpálime na 200 o C. Vajíčka ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou...
Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...
Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú
vopred obalíme...
Čakankový šalát s ovčím syrom
Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.
Zapečené bylinkové vajíčka
Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby...
Bylinkové morčacie
Morčacie mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme olej, sójovú omáčku, cesnak,...
Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...
Makrely v omáčke
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....
Slimáky s cesnakovým maslom
V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme...
Ľahký kurací šalát
Do misky dáme ocot, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom...
Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...
Tvarohové knedlíčky do polévek
Základní těsto tvarohové s bylinkami, oříšky, kořením. Podle druhu polévky, kterou ochutí i...
Zeleninové kuskusoto
Po včerajšom polnočnom (aj keď len virtuálnom)hodovaní u @yogicka s konfitovaným mäskom:-) som pripravila ľahkú večeru. Pri...
Ragú polievka s estragónom
Tento recept sme našli na internetovej stránke No Salty, trošku sme ho upravili. Tú polievku varíme...
Ruža zo zubáča
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky...
Sabzi polo...ryža s mletým mäsom
Sabzi znamená zelené(rôzne zelené bylinky) a poló je ryža... takže tento recept som mohla nazvať aj...
Ryžový šalát s mungo fazuľkami
Mungo fazuľky mám veľmi rada ale doteraz som ich len nakličovala. Keď som objavila na internete...
Pikantný nakladaný cesnak
Dostala som viac nášho kvalitného cesnaku a časť z neho som naložila do oleja. Dochutila som...
Cibuľová polievka so syrovým toastom
cibulačka so syrovým toastom je vinikajúca a moja mama ju robí velmi často tak som sa rozhodla...
Steak z vysokej roštenky s fazuľkou
Steaky: Z roštenky nakrájame asi 250–gramové steaky, z obidvoch strán ich okoreníme čerstvo zomletým korením a...
Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...
Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré
Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Z varených zemiakov, ...
Zapečené bylinkové vajíčka
Rúru rozpálime na 200 o C. Vajíčka ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou...
Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...
Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...
Čakankový šalát s ovčím syrom
Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.
Zapečené bylinkové vajíčka
Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby...
Bylinkové morčacie
Morčacie mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme olej, sójovú omáčku, cesnak,...
Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...
Makrely v omáčke
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....
Slimáky s cesnakovým maslom
V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme...
Ľahký kurací šalát
Do misky dáme ocot, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom...
Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...