Estragón

Estragón ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Šalát z kuracích pŕs s estragónom

    Je to exotické, jednoduché, ľahké jedlo. Ako ľahký obed, alebo večera je vynikajúce.

  • Pstruh z Gave (fotorecept)

    Pstruh z Gave (fotorecept)

    V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept pochádza z Francie a ja som ho len máličko upravila. Mäsíčko pstruha je šťavnaté, jemné, príjemne ochutené, podávané...

  • Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré

    Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré

    Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Z varených zemiakov, hrášku, masla a smotany si pripravíme zemiakové pyré.

  • Recept bez obrázku

    Zapečené bylinkové vajíčka

    Rúru rozpálime na 200 o C. Vajíčka ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby sa bielky neporušili. Žĺtky dáme do misky, pridáme ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu, polovicu pokrájaných...

  • Recept bez obrázku

    Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita

    V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR ju považovali za svoju špecialitu. Vôbec im nevadilo, že polievku v roku 1945 do Nemecka privandrovali ruskí vojaci.

  • Recept bez obrázku

    Srnčie stehno v mandľovom obale

    Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme v zmesi pripravenej z časti mletého čierneho korenia, škorice a strúhanej citrónovej kôry. Upravené mäso osolíme a opečieme na oleji....

  • Recept bez obrázku

    Čakankový šalát s ovčím syrom

    Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.

  • Recept bez obrázku

    Zapečené bylinkové vajíčka

    Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby sa bielky neporušili. Žĺtky dáme do misky, pridáme ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu, polovicu pokrájaných byliniek, horčicu, ...

  • Recept bez obrázku

    Bylinkové morčacie

    Morčacie mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme olej, sójovú omáčku, cesnak, papričku a bylinky. Premiešame a odložíme na chladné miesto marinovať aspoň na pol dňa, najlepšie na 24 hodín.

  • Recept bez obrázku

    Makrely v omáčke

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Recept bez obrázku

    Zelené rezance s hubami a šošovicou

    Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami. Podľa potreby primiesime trochu múky. Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a hodinu necháme odležať. Huby aj šošovicu namočíme na...

  • Recept bez obrázku

    Slimáky s cesnakovým maslom

    V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme slimáky z konzervy a necháme 7 minút slabo vrieť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť v tekutine. Slimáky necháme odkvapkať...

  • Recept bez obrázku

    Ľahký kurací šalát

    Do misky dáme ocot, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom prilievame za stáleho miešania olej. Estragón nadrobno nasekáme, vmiešame ho do zálievky a podľa chuti okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke

    Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Maslo alebo tuk rozpálime v ohňovzdornej nádobe a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist