Zeleninové kuskusoto

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 4. marca 2014

Po včerajšom polnočnom (aj keď len virtuálnom)hodovaní u @yogicka s konfitovaným mäskom:-) som pripravila ľahkú večeru.Pri nespočetnom množstve kombinácií zeleniny tu na Vareche možno Zobraziť celý popisPo včerajšom polnočnom (aj keď len virtuálnom)hodovaní u @yogicka s konfitovaným mäskom:-) som pripravila ľahkú večeru.Pri nespočetnom množstve kombinácií zeleniny tu na Vareche možno podobný recept už je,ale rovnaký iste nie...

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
150 g
1 PL alebo olej
70 g
3 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cibuľu a mrkvu očistíme,pokrájame na drobné kocky a hodíme na ghee alebo olej opekať.Posypeme estragónom(palinou dračou,ako mi jedna znalá varecháčka ozrejmila),osolíme,prilejeme sterilizované rajčiny,ľanové semienka a asi 1,5 dcl vody a ďalej dusíme pod pokrievkou do polomäkka.

    Zeleninové kuskusoto - obrázok 1
  2. 2

    Kuskus nasypeme do misky a zalejeme vriacou vodou asi o palec vyššie a necháme pod pokrievkou nabobtnať.K polomäkkej zelenine pridáme fazuľové struky,dala som mrazené.Tekutinu,ak treba doplníme,všetko dodusíme do mäkka.

    Zeleninové kuskusoto - obrázok 2
  3. 3

    hotovú zeleninu zmiešame s kuskusom a môžeme nakladať na taniere,ešte chutnejšie to bude,ak sa posype strúhaným syrom...

    Zeleninové kuskusoto - obrázok 3

Diskusia k receptu

havino
mrkvu a dosť mrkvy ako pozerám, som s kuskusom ešte nerobila a ani kombináciu mrkva a paradajky, všetko mám, vyskúšam, páči sa mi taká kombinácia, ale estragon nedám, nemám rada vôbec, ja už niečo iné zinšpirujem
gubics
Každý deň mám problém, čo navariť, lebo dcéra je vegetariánka a mne už od decembra lezie na nervy vegetariánska strava, hoci také bežne varím aj doma, ale obmieňam to s mäsovou stravou, a tak je to znesiteľné.Takže mne prišiel tento recept veľmi vhod, a ďakujem.

kukulienka71
@gubics ,som rada,že aspoň dnes nemusíš rozmýšľať,čo dobré jej navariť:-)@afataga ,opravím to,aby som bola presná,nieže si tam niekto dá burinu,že?:-)))
mariamka
palina je vyborna na zaludok, mierne horka, nikdy som do jedla nedala, ale ked vidim, pocujem, vyzera to naozaj dobre, chutne! ani estragon netreba zhanat :))
safran
kuskus na všetky spôsoby a veru je ešte v komore celozrnný...
jujoska
velmi pekne jedlo, aj na oko aj na chut. Ja osobne by som trochu zvysila podiel toho kuskusu voci zelenine, ale kazdy podla svojej chuti, no nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia