Zeleninové kuskusoto

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 4. marca 2014

Po včerajšom polnočnom (aj keď len virtuálnom)hodovaní u @yogicka s konfitovaným mäskom:-) som pripravila ľahkú večeru.Pri nespočetnom množstve kombinácií zeleniny tu na Vareche možno podobný recept už je,ale rovnaký iste nie...

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
150 g
1 PL alebo olej
70 g
3 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a mrkvu očistíme,pokrájame na drobné kocky a hodíme na ghee alebo olej opekať.Posypeme estragónom(palinou dračou,ako mi jedna znalá varecháčka ozrejmila),osolíme,prilejeme sterilizované rajčiny,ľanové semienka a asi 1,5 dcl vody a ďalej dusíme pod pokrievkou do polomäkka.

    Zeleninové kuskusoto - obrázok 1
  2. 2

    Kuskus nasypeme do misky a zalejeme vriacou vodou asi o palec vyššie a necháme pod pokrievkou nabobtnať.K polomäkkej zelenine pridáme fazuľové struky,dala som mrazené.Tekutinu,ak treba doplníme,všetko dodusíme do mäkka.

    Zeleninové kuskusoto - obrázok 2
  3. 3

    hotovú zeleninu zmiešame s kuskusom a môžeme nakladať na taniere,ešte chutnejšie to bude,ak sa posype strúhaným syrom...

    Zeleninové kuskusoto - obrázok 3

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
mrkvu a dosť mrkvy ako pozerám, som s kuskusom ešte nerobila a ani kombináciu mrkva a paradajky, všetko mám, vyskúšam, páči sa mi taká kombinácia, ale estragon nedám, nemám rada vôbec, ja už niečo iné zinšpirujem
Každý deň mám problém, čo navariť, lebo dcéra je vegetariánka a mne už od decembra lezie na nervy vegetariánska strava, hoci také bežne varím aj doma, ale obmieňam to s mäsovou stravou, a tak je to znesiteľné.Takže mne prišiel tento recept veľmi vhod, a ďakujem.

palina je vyborna na zaludok, mierne horka, nikdy som do jedla nedala, ale ked vidim, pocujem, vyzera to naozaj dobre, chutne! ani estragon netreba zhanat :))
velmi pekne jedlo, aj na oko aj na chut. Ja osobne by som trochu zvysila podiel toho kuskusu voci zelenine, ale kazdy podla svojej chuti, no nie?

Pridaj komentár k receptu: