Ľahký kurací šalát

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

1800 g
500 g
175 g
2 ks
2 ks
4 PL
175 ml
2 KL
3 vetvičky
1/4 KL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Do misky dáme ocot, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom prilievame za stáleho miešania olej. Estragón nadrobno nasekáme, vmiešame ho do zálievky a podľa chuti okoreníme.

  2. 2

    Vo veľkej mise zmiešame kurča (varené alebo pečené) nakrájané na plátky a šalotku s 3 - 4 PL zálievky. Do inej misy dáme nakrájaný hlávkový šalát. Pridáme 3 - 4 PL zálievky a premiešame. Doprostred tanierov porozkladáme šalát a naň kuracie mäso. Okolo upravíme nakrájané paradajky s kopčekmi kukurice.

  3. 3

    Na mäso poukladáme červenú papriku a všetko pokropíme zvyškom zálievky. Zľahka posypeme nasekanou čili papričkou a podávame. Vhodnou prílohou sú chrumkavé lupienky z kukuričnej múky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia