Foto: hunor
Tento recept sme našli na internetovej stránke No Salty,trošku sme ho upravili. Tú polievku varíme na sporáku,ale naposledy som ju uvaril v kotlíku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme zeleninu,cibuľu nasekáme na drobno,mäso nakrájame na kocky cca. 1,5x1,5 cm.
-
2
Pod kotlíkom založíme oheň,potom na horúcom oleji usmažíme cibuľu do sklovita.
-
3
Pridávame mäso,a pražíme ho do biela,medzičasom nakrájae zeleninu na kocky. (Pri varení zabudol som spraviť fotku,pridával som troška zeleniny,vtedy mi došlo že som nenafotil tento krok:-)
-
4
Pridávame zeleniny,a spolu dusíme asi do polomäkka. Ak máme čerstvý hrášok,tak pridávame ho spolu so zeleninami.Ak máme mrazeného tak neskôr.
-
5
Zalejeme vodou,pridávame estragón a soľ,dostaneme ju do varu. Medzičasom nakrájame šampióny.
-
6
Pridávame šampióny,ak máme mrazený hrášok,pridávame ho až teraz.
-
7
Uvaríme všetko do mäkka,ak treba prisolíme,potom prilejeme smotanu a dostaneme ju do varu.
estrogen je zensky hormon, a estragon sa pouziva na dochutenie jedla.
aj dnes ju máme..dobrota..hoci-bez šampiňonov..neboli..nevadí..:-)