Recepty, kde je cukor
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Krémová mrkvová polievka
Je to veľmi dobrá polievka za tepla aj za studena. Recept je od pani Magálovej.
Rezancová polievka pre chudobných
Rezance uvaríme a do ďalšieho kastróla dáme vývar, cukor, badián, zázvor a sójovú...
Hlávkový šalát s ovocím
Hlávkový šalát umyjeme, nakrájame a necháme odkvapkať. Banán nakrájame na kolieska, pomaranč a olúpané
jablko...
Egrešová omáčka
Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju vodou, pridáme egreše a varíme.
Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame
na...
Najlepší mrkvový koláč
Tento kolac je vhodny pri vsetkych moznych prilezitostiach, ci uz oslavy, ci ako dezert po...
Vajcia v radostnej omáčke
Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej...
Domáca becherovičkovičkovica
Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou. sk po holej...
Dusená kapusta
Dusená kapusta vhodná hlavne k pečenej kačici a húske spolu s lokšami.
Mrkvové muffiny
Tieto muffiny chutia naozaj výborne a navyše nie sú príliš kalorické, pretože obsahujú zdravú mrkvičku, ...
Čokoládové guľôčky
Je to jednoduchý, rýchly recept a chutí naozaj skvele ! Perfektne sa hodia k Vianociam,...
Hostelové gule
Žemle pokrájame na drobné kocky. Pripravíme zmes: rozšľaháme vajíčka, mlieko, pridáme vegetu , ...
Varená ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...
Vianočné oblátky
Blíži sa čas Vianoc, ktorý je u nás už roky spojený s pečením vianočných oblátok...
Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...
Špargľa na maďarský spôsob
Špargľu uvaríme do polomäkka v slanej vode, do ktorej pridáme kocku cukru a dáme odkvapkať na...
Segedínsky šalát
Uvarenú fazuľu precedíme, dáme do misy, zalejeme nálevom z niekoľkých PL vody, cukru, ...
Baklažánové vejáre
Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu.
Každú polovicu...
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Krémová mrkvová polievka
Je to veľmi dobrá polievka za tepla aj za studena. Recept je od pani Magálovej.
Rezancová polievka pre chudobných
Rezance uvaríme a do ďalšieho kastróla dáme vývar, cukor, badián, zázvor a sójovú...
Hlávkový šalát s ovocím
Hlávkový šalát umyjeme, nakrájame a necháme odkvapkať. Banán nakrájame na kolieska, pomaranč a olúpané jablko...
Egrešová omáčka
Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju vodou, pridáme egreše a varíme.
Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...
Najlepší mrkvový koláč
Tento kolac je vhodny pri vsetkych moznych prilezitostiach, ci uz oslavy, ci ako dezert po...
Vajcia v radostnej omáčke
Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej...
Domáca becherovičkovičkovica
Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou. sk po holej...
Dusená kapusta
Dusená kapusta vhodná hlavne k pečenej kačici a húske spolu s lokšami.
Mrkvové muffiny
Tieto muffiny chutia naozaj výborne a navyše nie sú príliš kalorické, pretože obsahujú zdravú mrkvičku, ...
Čokoládové guľôčky
Je to jednoduchý, rýchly recept a chutí naozaj skvele ! Perfektne sa hodia k Vianociam,...
Hostelové gule
Žemle pokrájame na drobné kocky. Pripravíme zmes: rozšľaháme vajíčka, mlieko, pridáme vegetu , ...
Varená ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...
Vianočné oblátky
Blíži sa čas Vianoc, ktorý je u nás už roky spojený s pečením vianočných oblátok...
Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...
Špargľa na maďarský spôsob
Špargľu uvaríme do polomäkka v slanej vode, do ktorej pridáme kocku cukru a dáme odkvapkať na...
Segedínsky šalát
Uvarenú fazuľu precedíme, dáme do misy, zalejeme nálevom z niekoľkých PL vody, cukru, ...
Baklažánové vejáre
Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu. Každú polovicu...