Medovníky

stefani - bez fotkystefani, 16. decembra 2009
30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

40  dkg
14  dkg
10  dkg
2
2  PL
1  KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Spracovať cesto, rozgúlať, formičkou vykrajovať, potrieť vajcom, ozdobiť orieškovým jadrom a upiecť.

Diskusia k receptu

anica
Ešte som nikdy nerobila medovníky, do ktorých ide maslo. Ja mám recept od mojej mamy (mala ho pod názvom medovníky výborné a také aj sú), kde na pol kg múky ide 15 dg práškového cukru, 19 dg medu, 2 celé vajcia, 1 kávová lyžička sódabikarbóny a podľa chuti škorica a pomleté hrebíčky. Cesto nechávam v chladničke dosť dlho, najmenej cez noc, ale v poslednom čase aj 2 dni. Je to dávka cca na 4 plechy. Ale rozmýšľam, ak mi výjde cez víkend čas, tak tie s maslom skúsim.
stefani
Dávam tam maslo mám na mysli margarín trebars Heru.Ja ich robievam už dávno a podľa mojej chuti sú celkom fajn treba skúsiť.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia