Toto je môj najobľúbenejší zákusok. Je sladký, ale zároveň osviežujúci.
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme bielka, pridáme 20 dg cukru, múku a prášok do pečiva. Nalejeme na plech a pečieme pri teplote 180C.
- 2
Vyšľahanú šľahačku zmiešame s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom a natrieme na vychladnuté cesto.
- 3
Na vrch poukladáme na kolieska nakrájané kivi a zalejeme želatinou, ktorú pripravíme nasledovne. Zmiešame vodu, 15dg cukru, kivi sirup a zlatý klas a varíme až do zhustnutia. ("Kalná" tekutina pri varení spriesvitnie.) Necháme ju trochu vychladnúť a opatrne nalejeme a rozotrieme na vrch koláča. Dáme stuhnúť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu