Hubová vianočná polievka

redakcia - fotkaredakcia, 18. decembra 2009
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
1 ks
 hrsť
400-500 ml
2 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Huby opláchneme, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, osolíme a dáme variť. Varíme domäkka. Po uvarení zomelieme na mäsovom mlynčeku a zalejeme vývarom, v ktorom sa huby varili.

  2. 2

    Pridáme jačmenné krúpy a povaríme asi 5 minút. Prilejeme mlieko zmiešané so šľahačkovou smotanou a hrubou múkou a necháme zovrieť.

  3. 3

    Odstavíme, pridáme cukor a trochu octu a podávame s vianočnými oblátkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia