Pripitý sviatočný piškótový zákusok

redakcia - fotkaredakcia, 15. decembra 2009
40 minút
príprava

Suroviny

250 g
4 ks
30 g
300 g
1 balíček
Sirup:
50 ml
100 g
0,5 l




Postup

  1. 1

    Vodu a cukor uvaríme na sirup. Do vychladnutého prilejeme rum.

  2. 2

    Maslo, žĺtky, kakao a 250 g práškového cukru vymiešame do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň 50 g práškového cukru a vanilkový cukor. Sneh zľahka vmiešame do kakaového krému.

  3. 3

    Oblátku potrieme krémom, na krém poukladáme v studenom sirupe namočené piškóty, na to navrstvíme druhú dávku krému.

  4. 4

    Postup opakujeme, pokiaľ máme krém, potom prikryjeme druhou oblátkou. Polejeme čokoládovou polevou a po stuhnutí narežeme.

Diskusia k receptu

Vymazať
evanaaa
Nevidím žiadnu nejasnosť, je to zrozumiteľné, treba si to pozorne prečítať, uvarí sa sirup, vymieša piškótovokakaové cesto, to sa vyleje na oblátku, na to piškóty namočené v sirupe, znovu cesto ( krém), prikryť oplátkou, poliať čokopolevou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia