Recept mám od kolegyne. Robím ho keď sa stretne rodina. Krémeš je môj obľúbený - pripomína mi detstvo. U nás ho mamka robila pravidelne Zobraziť celý popisRecept mám od kolegyne. Robím ho keď sa stretne rodina. Krémeš je môj obľúbený - pripomína mi detstvo. U nás ho mamka robila pravidelne a klasický. Mňammm
príprava
na 180 °C
Suroviny
15 dkg |
|
1 |
|
2 lyžice |
|
5 lyžíc |
|
1 kávová lyžčika |
|
5 dkg |
|
0,5 kg |
|
Plnka: | |
3 dl |
|
3 PL |
|
1 balíček |
|
25 dkg |
|
15 dkg |
|
trochu |
|
Poleva: | |
2 ks |
|
25 dkg |
|
|
Postup
-
1
15 dkg kryštáľ. cukor, 1 vajce, 2 lyžice medu, 5 lyžíc mlieka, 1 kávová lyžička sóda bicarbóna, 5 dkg masla - všetko miešať metličkou na ohni - speniť. Do studenej masy pridať 1/2 kg hladkej múky. Rozdeliť na 4 časti. Piecť na vymastenom, pomúčenom plechu.
- 2
Plnka: 3 dcl mlieka, 3 lyžice hrubej múky, 1 vanilkový cukor - uvariť kašu. Do vychladenej pridať: 25 dkg masla, 15 dkg cukru, trochu rumu - vymiešať. 1. plát potrieť krémom, 2. plát odspodu potrieť ríbezľovým lekvárom, vrch krémom, na 3. plát krém, zakryť 4. plátom.
- 3
Poleva: Navrch dať polevu: 2 bielka, 25 dkg mletý cukor, vymiešať. Do trochu polevy vmiešať kakao. Na koláč dať bielu polevu, po dĺžke urobiť do polevy pásiky a do nej kakaovú polevu - urobíme mramorový vzor.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu