Medový krémeš

rozka - bez fotkyrozka, 17. decembra 2009

Recept mám od kolegyne. Robím ho keď sa stretne rodina. Krémeš je môj obľúbený - pripomína mi detstvo. U nás ho mamka robila pravidelne Zobraziť celý popisRecept mám od kolegyne. Robím ho keď sa stretne rodina. Krémeš je môj obľúbený - pripomína mi detstvo. U nás ho mamka robila pravidelne a klasický. Mňammm

60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

15 dkg
1
2 lyžice
5  lyžíc
1 kávová lyžčika
5 dkg
0,5 kg
Plnka:
3 dl
3 PL
1 balíček
25 dkg
15 dkg
 trochu
Poleva:
2 ks
25 dkg




Postup

  1. 1

    15 dkg kryštáľ. cukor, 1 vajce, 2 lyžice medu, 5 lyžíc mlieka, 1 kávová lyžička sóda bicarbóna, 5 dkg masla - všetko miešať metličkou na ohni - speniť. Do studenej masy pridať 1/2 kg hladkej múky. Rozdeliť na 4 časti. Piecť na vymastenom, pomúčenom plechu.

  2. 2

    Plnka: 3 dcl mlieka, 3 lyžice hrubej múky, 1 vanilkový cukor - uvariť kašu. Do vychladenej pridať: 25 dkg masla, 15 dkg cukru, trochu rumu - vymiešať. 1. plát potrieť krémom, 2. plát odspodu potrieť ríbezľovým lekvárom, vrch krémom, na 3. plát krém, zakryť 4. plátom.

  3. 3

    Poleva: Navrch dať polevu: 2 bielka, 25 dkg mletý cukor, vymiešať. Do trochu polevy vmiešať kakao. Na koláč dať bielu polevu, po dĺžke urobiť do polevy pásiky a do nej kakaovú polevu - urobíme mramorový vzor.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia