Medový závin

ivffca - bez fotkyivffca, 15. decembra 2009

Na Vianoce by nemal chýbať koláč z medu, je vynikajúci.

20 minút
príprava
30-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

70 dkg
30 dkg
25 dkg
4 lyžice
4
1 lyžička
0,5 lyžičky
0,5 lyžičky
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem lekváru a orechov dobre zmiešať a nechať v chladničke oddýchnuť aspoň pol dňa.

  2. 2

    Urobiť štyri bochníky. Vyvaľkať natrieť slivkovým lekvárom a posypať posekanými orechami, zvinúť a potrieť vajíčkom.

  3. 3

    Piecť vo vyhriatej rúre cca 30-40 min pri teplote 180-200°C.

Diskusia k receptu

akive
Tento recept poznám, robím ho aj mimo Vianoc, ale dávam do plnky aj posekanú čokoládu. Je to naozaj chutný zákusok, aj by dlho vydržal, u nás však nemá šancu. Rýchlo sa po ňom zapráši.
babidka
Chcem ho urobit teraz na Vianoce - kedy ho uz mozem upiect ? Ako dlho asi vydrzi ? /ak ho nezjeme predcasne :-)/ Da sa jest hned alebo je lepsi ak bude trosku odlezany ?
ivffca
Upiect ho mozte aj skor, aby sa nalezal a zmekol, potom bude lepsi. Prave som nad nim rozmyslala, ze uz by som si aj mohla prichystat nan ceto. Ja som si zvykla medovnikove cesto nechat cez noc v chladnicke :-)
je to vyborny zakuskovy kolacik :-). Stedre vianoce Vam prajem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia