10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, posolíme a dáme variť. V druhej nádobe povaríme huby. Po 15 minútach pridáme huby k zemiakom a ďalej varíme.
- 2
Smotanu rozmiešanú s hladkou múkou vlejeme do polievky a povaríme 10 minút. Ochutíme octom, cukrom, polievkovým korením a bielym korením.
- 3
Ozdobíme sušenými slivkami, ktoré sme predtým uvarili s kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je to voda z kyslej kapusty, korenie, cibula, cesnak,sol, huby mam cerstve ktore su zmrazene a cakaju na tuto prilezitost, vyvarim bravcove kosti, alebo klobasu a nakoniec pridam slahacku v ktorej som rozmiesala muku. Dobru chut!