Recepty, kde je cukor želírovací
Hroznové želé
Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...
Rýchla slivková marmeláda
Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem....
Jablká zavarené s kávou
Keď som pred rokmi našla tento recept v akomsi starom časopise, ihneď ma zaujal. Pre mňa dovtedy neznáma kombinácia surovín bola výzvou....
Rýchly a jednoduchý marhuľový džem
Keď sa zima opýta, čo sme robili v lete, tak sa jednoznačne budeme mať čím...
Marhuľový džem
Marhuľová sezóna je naplno rozbehnutá. Už ste robili džem?
Švédska Princess torta v ružovom
Toto je tradičná švédska torta pečená podľa receptu Mery Berry - v ružovom prevedení, lebo v kríze sa ťažko zháňa zelená
potravinárska farba....
Nepečený mangový cheesecake
Korpus: BeBe keksy, práškový cukor a lieskové orechy zomelieme spolu v mlynčeku na orechy...
Schwarzwaldská torta s višňami
V siedmom nebi by sa mal cítiť každý, kto ochutná môj koláč. V lete mi...
Trojfarebné makovo-malinové tortičky
Príprava korpusu: Rúru predhrejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Maslo, práškový
cukor a...
Čerešnovo-mätový lekvár
Kedze aj tento rok mame vela čerešni, som hladala na internete niaky chutovo neobycajny ceresnovy lekvar....
Čučoriedkový džem
Ďalší z mojich obľúbených džemov, mám ho rada na palacinkách, ale má samozrejme širšie využitie....
Jahodový lekvár
Priprava rychla vysledok teší.
Bazové želé
Kvety bazy
Zbierajú sa celé súkvetia a pri sušení ich rozkladáme stopkami nahor na papier alebo triesky, ...
Lekvár do jogurtu
Robievam domáci jogurt, ale samotný mi nechutí, preto vymýšľam rôzne ovocné hmoty na ochutenie, ...
Kávové guľky
Kávové guľky, ktoré mne veľmi chutia.
Paradajková marmeláda s ananásom
Robim ho uz roky , ale vzdy je iny. Kedze nemusim chut sipok lebo samotny tak chuti...
Zubáč s chorizo-rajčinovou marmeládou
Marmeláda: Chorizo, sušené rajčiny a cibuľu nakrájame na rovnaké drobné kocky. Na oleji postupne restujeme...
Piškót s ovocím
Dostala som želírovací cukor a keďže džemy robím klasickým spôsobom, nevedela som čo s ním...
Ostrý džem z broskýň a hrozna
Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.
Hroznové želé
Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...
Rýchla slivková marmeláda
Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem....
Jablká zavarené s kávou
Keď som pred rokmi našla tento recept v akomsi starom časopise, ihneď ma zaujal. Pre mňa dovtedy neznáma kombinácia surovín bola výzvou....
Rýchly a jednoduchý marhuľový džem
Keď sa zima opýta, čo sme robili v lete, tak sa jednoznačne budeme mať čím...
Marhuľový džem
Marhuľová sezóna je naplno rozbehnutá. Už ste robili džem?
Švédska Princess torta v ružovom
Toto je tradičná švédska torta pečená podľa receptu Mery Berry - v ružovom prevedení, lebo v kríze sa ťažko zháňa zelená potravinárska farba....
Nepečený mangový cheesecake
Korpus: BeBe keksy, práškový cukor a lieskové orechy zomelieme spolu v mlynčeku na orechy...
Schwarzwaldská torta s višňami
V siedmom nebi by sa mal cítiť každý, kto ochutná môj koláč. V lete mi...
Trojfarebné makovo-malinové tortičky
Príprava korpusu: Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Maslo, práškový cukor a...
Čerešnovo-mätový lekvár
Kedze aj tento rok mame vela čerešni, som hladala na internete niaky chutovo neobycajny ceresnovy lekvar....
Čučoriedkový džem
Ďalší z mojich obľúbených džemov, mám ho rada na palacinkách, ale má samozrejme širšie využitie....
Jahodový lekvár
Priprava rychla vysledok teší.
Bazové želé
Kvety bazy Zbierajú sa celé súkvetia a pri sušení ich rozkladáme stopkami nahor na papier alebo triesky, ...
Lekvár do jogurtu
Robievam domáci jogurt, ale samotný mi nechutí, preto vymýšľam rôzne ovocné hmoty na ochutenie, ...
Kávové guľky
Kávové guľky, ktoré mne veľmi chutia.
Paradajková marmeláda s ananásom
Robim ho uz roky , ale vzdy je iny. Kedze nemusim chut sipok lebo samotny tak chuti...
Zubáč s chorizo-rajčinovou marmeládou
Marmeláda: Chorizo, sušené rajčiny a cibuľu nakrájame na rovnaké drobné kocky. Na oleji postupne restujeme...
Piškót s ovocím
Dostala som želírovací cukor a keďže džemy robím klasickým spôsobom, nevedela som čo s ním...
Ostrý džem z broskýň a hrozna
Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.