Trojfarebné makovo-malinové tortičky
z Pekárne Harmónia v Modre, 4. mája 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
45 g |
|
30 g |
|
3 ks |
|
60 g |
|
110 g |
|
15 g |
|
Smotanová plnka: | |
20 ml |
|
150 ml |
|
20 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
Malinová plnka: | |
120 g |
|
40 g |
|
60 g |
|
15 g |
|
Posyp: | |
40 g |
|
Postup
-
1
Príprava korpusu: Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Maslo, práškový cukor a žĺtky vyšľaháme. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na sneh, jemne zmiešame a primiešame k prvej hmote. Nakoniec zľahka primiešame múku s makom. Cesto nalejeme na plech do výšky 1 cm a vložíme do rúry na asi 20 minút. Korpus po pečení necháme vychladnúť. Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie a pomocou kruhovej formičky s priemerom 7 cm vykrojíme krúžky. Malo by ich byť 16.
- 2
Smotanová plnka: 20 ml šľahačkovej smotany privedieme do varu, pridáme bielu čokoládu a odstavíme z plameňa. Miešame dohladka, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Krém necháme vychladnúť. Zvyšnú šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a so stužovačom. Primiešame kyslú smotanu a vychladnutý krém zo smotany a z bielej čokolády.
- 3
Malinová plnka: Cukor s tretinou malín rozvaríme vo vode. Do odstavenej masy zamiešame želírovací cukor. Keď sa masa zahustí, pridáme zvyšné maliny a rozšľaháme ponorným mixérom. Pripravíme 8 kruhových formičiek (priemer 7 cm a výška asi 8 cm) bez dna tak, že ich zvnútra vyložíte celofánovou fóliou (8 x 22 cm). Na spodok formičky uložíme vykrojené kolieska korpusu. Smotanovú plnku vložíme do cukrárskeho vrecka s otvorom asi 1 cm a na vykrojené kolieska vo formičke striekame smotanovú plnku (asi 35 g). Na smotanovú plnku potom nalejeme malinový gél (asi 30 g) a prikryjeme ďalším kolieskom korpusu a vrch posypeme práškovým cukrom. Naplnené formičky necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Vychladené tortičky opatrne vyberieme z formičiek, vďaka celofánovej fólii to pôjde ľahko. Napokon odstránime fóliu.
Tiež tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
krása..krása..oko jasá...:-)
Opäť neriešiteľný problém? Čo tak upraviť si to pre svoje potreby?
Keďže je to sladký dezert, aj korpus je sladký, ale samozrejme ten pomer cukru si viete upraviť na svoje potreby.