Trojfarebné makovo-malinové tortičky
z Pekárne Harmónia v Modre, 4. mája 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
45 g |
|
30 g |
|
3 ks |
|
60 g |
|
110 g |
|
15 g |
|
Smotanová plnka: | |
20 ml |
|
150 ml |
|
20 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
Malinová plnka: | |
120 g |
|
40 g |
|
60 g |
|
15 g |
|
Posyp: | |
40 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Príprava korpusu: Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Maslo, práškový cukor a žĺtky vyšľaháme. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na sneh, jemne zmiešame a primiešame k prvej hmote. Nakoniec zľahka primiešame múku s makom. Cesto nalejeme na plech do výšky 1 cm a vložíme do rúry na asi 20 minút. Korpus po pečení necháme vychladnúť. Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie a pomocou kruhovej formičky s priemerom 7 cm vykrojíme krúžky. Malo by ich byť 16.
- 2
Smotanová plnka: 20 ml šľahačkovej smotany privedieme do varu, pridáme bielu čokoládu a odstavíme z plameňa. Miešame dohladka, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Krém necháme vychladnúť. Zvyšnú šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a so stužovačom. Primiešame kyslú smotanu a vychladnutý krém zo smotany a z bielej čokolády.
- 3
Malinová plnka: Cukor s tretinou malín rozvaríme vo vode. Do odstavenej masy zamiešame želírovací cukor. Keď sa masa zahustí, pridáme zvyšné maliny a rozšľaháme ponorným mixérom. Pripravíme 8 kruhových formičiek (priemer 7 cm a výška asi 8 cm) bez dna tak, že ich zvnútra vyložíte celofánovou fóliou (8 x 22 cm). Na spodok formičky uložíme vykrojené kolieska korpusu. Smotanovú plnku vložíme do cukrárskeho vrecka s otvorom asi 1 cm a na vykrojené kolieska vo formičke striekame smotanovú plnku (asi 35 g). Na smotanovú plnku potom nalejeme malinový gél (asi 30 g) a prikryjeme ďalším kolieskom korpusu a vrch posypeme práškovým cukrom. Naplnené formičky necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Vychladené tortičky opatrne vyberieme z formičiek, vďaka celofánovej fólii to pôjde ľahko. Napokon odstránime fóliu.
Tiež tortičky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu