Jahodovo–malinové želé
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 2. júla 2022
mesačník Varecha, 2. júla 2022
Foto: Shutterstock
5 pohárov
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahody a maliny umyjeme a zbavíme stopiek. V mise ich zmiešame kryštálovým cukrom a vodou. Odložíme na hodinu do chladničky.
- 2
Skoré jabĺčka umyjeme, ošúpeme a pokrájame na drobné kúsky. Pridáme do hrnca s ovocím a na miernom ohni varíme za stáleho miešania asi 15 minút. Zmes prejeme cez sitko vyložené gázou, necháme pretiecť a nakoniec jemne vytlačíme zvyšnú šťavu aj z gázy.
- 3
Šťavu odmeriame, zasypeme asi 1 kg želírovacieho cukru, pridáme šťavu z 1 citróna. Varíme na silnom ohni za stáleho miešania asi 5 minút, potom želé ihneď naplníme do 5 vysterilizovaných pohárov s objemom 250 ml. Dôkladne uzavrieme a na 20 minút postavíme hore dnom. Potom poháre obrátime a želé necháme vychladnúť úplne.
Tiež ovocné želé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu