Marhuľový džem
Marhuľový džem

Marhuľový džem

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 23. júla 2022
Marhuľový džem
Foto: Shutterstock

Marhuľová sezóna je naplno rozbehnutá. Už ste robili džem?

5 pohárov
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1/2 ČL
500 g (2:1)




Postup

  1. 1

    Marhule umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Dve tretiny ovocia nakrájame, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme.

  2. 2

    Zvyšné marhule vložíme do studenej vody s kyselinou citrónovou, aby nezhnedli.

  3. 3

    Do zmäknutých podusených marhúľ pridáme 300 g želírovacieho cukru a prudko varíme.

  4. 4

    Vo vode namočené marhule scedíme, pokrájame, pridáme do hrnca, podusíme. Nakoniec pridáme zvyšných 200 g želírovacieho cukru a povaríme ešte 5 minút.

  5. 5

    Horúci džem plníme do čistých nahriatych pohárov, upevníme viečka a uzavreté poháre otočíme na 10 minút dnom nahor.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia