Marhuľový džem
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 23. júla 2022
mesačník Varecha, 23. júla 2022
Foto: Shutterstock
Marhuľová sezóna je naplno rozbehnutá. Už ste robili džem?
5 pohárov
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Marhule umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Dve tretiny ovocia nakrájame, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme.
- 2
Zvyšné marhule vložíme do studenej vody s kyselinou citrónovou, aby nezhnedli.
- 3
Do zmäknutých podusených marhúľ pridáme 300 g želírovacieho cukru a prudko varíme.
- 4
Vo vode namočené marhule scedíme, pokrájame, pridáme do hrnca, podusíme. Nakoniec pridáme zvyšných 200 g želírovacieho cukru a povaríme ešte 5 minút.
- 5
Horúci džem plníme do čistých nahriatych pohárov, upevníme viečka a uzavreté poháre otočíme na 10 minút dnom nahor.
Tiež marhuľový džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu