Višňová torta
Višňová torta

Schwarzwaldská torta s višňami

Matúš Reľovský
šéfcukrár hotela Lomnica**** v Tatranskej Lomnici , 17. júla 2017
Schwarzwaldská torta s višňami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

V siedmom nebi by sa mal cítiť každý, kto ochutná môj koláč. V lete mi toto predsavzatie pomáha plniť aj božská textúra čerstvého ovocia. Zobraziť celý popisV siedmom nebi by sa mal cítiť každý, kto ochutná môj koláč. V lete mi toto predsavzatie pomáha plniť aj božská textúra čerstvého ovocia. Potom stačí už len vyváženosť chutí, poctivosť surovín, štipka fantázie a... siedme nebo je tu.

16
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
8 ks
200 g
50 g (Zlatý klas)
50 g
50 g
30 g
100 g
60 g
Plnka:
500 ml
100 g
1 bal
Sirup:
 (alebo čerešne) odkôstkované čerstvé
2 bal
200 ml




Postup

  1. 1

    Korpus: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme sypkú zmes z kakaa, múky a zo škrobu. Potom pridáme roztopené maslo s čokoládou. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a kryštálového cukru. Hotové cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme pri 175 °C asi 25 minút. Hotový korpus prekrojíme na polovicu.

  2. 2

    Smotanu, kryštálový a vanilkový cukor spolu vyšľaháme na šľahačku. Odkôstkované čerešne alebo višne dáme variť so želírovacím cukrom. Varíme na miernom ohni asi 7–8 minút od momentu zovretia. Vychladnutú zmes zmiešame s višňovým likérom.

  3. 3

    Spodnú časť korpusu pokvapkáme pripraveným sirupom. Rozotrieme polovicu šľahačky, na ktorú poukladáme ovocie. Prikryjeme druhou časťou cesta. Opäť pokvapkáme, ale teraz už môžeme pridať viac sirupu. Navrch aj po bokoch dáme opäť šľahačku. Ozdobíme višňami a čokoládou.

Diskusia k receptu

haji
Hmm, určitě bych ráda ochutnala, vypadá náramně!
nynuna
Dort je moc krásný, ale jak velké balení toho želírovacího cukru. znám jen velké balení.
branka
vyskusala som ako bezlepkovu a bezmliecnu verziu a podarila sa...
g4bick4
Nejak mi na tu formu nesedi pomer muky iba 50 g? plus to kakao a skrob 🤔a nepise ani prasok do peciva.No nic uvidime co z toho bude cesto je v rure,ale zda sa mi nejako malo do tej velkej formy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia