Čučoriedkový džem fotorecept

tinca - fotkatinca, 5. júla 2014
Čučoriedkový džem (fotorecept)
Foto: tinca

Ďalší z mojich obľúbených džemov, mám ho rada na palacinkách, ale má samozrejme širšie využitie.

4poh./330g
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
500 g (2:1)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Čučoriedkový džem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Čučoriedky na sitku dobre premyjeme. Potom si natiahneme chirurgickú rukavicu a plody popučíme.

    Čučoriedkový džem (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ovocnú zmes rozvaríme,potom pridáme želírovací cukor /500 g/ a ešte povaríme. Urobíme si skúšku na želírovanie a to na vychladenom tanieriku. Ak nám cestička nezmizne, džem je hotový.

    Čučoriedkový džem (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V prípade pozitívnej skúšky džem odstavíme.

    Čučoriedkový džem (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte horúci plníme do pohárikov tak, že naplníme ich len dopoly, pridáme kúsok celej škorice cca 3 celé klinčeky,ktoré dodajú džemu výbornú chuť. Doplníme po okraj pohárika. Dobre zaviečkujeme na 1/2 hod. otočíme hore dnom, potom vrátime do pôvodne polohy a necháme vychladnúť. Ak chcete mať úplnú istotu môžete džem aj vysterilizovať a to pri 90 st.C. 10 minút.

  6. 6

    Prvýkrát som robila so želírovacím cukrom, ale celkom som s kvalitou džemu spokojná. Tento džem mi veľmi chutí na palacinkách v kombinácii s orechovou posýpkou, ale výborný je aj na chlebíku a využijeme ho aj pri pečení. Ja som si dala s trdelníkom. Dobrú chuť!

    Čučoriedkový džem (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
milá @Tinca , viem, že Ty si odborníčka na zaváranie, chodím k Tvojim rcp na skusy :) Džemík máš krásny, úplne si ho viem predstaviť s kúskami čučoriedok na takom lievanci so šľahačkou :) Mňa zajtra čaká marhuľový, pôjdem podľa Tvojho rcp, formou presladzovania som ešte nerobila, tak skúsim.

Pridaj komentár k receptu: