Foto: tinca
Ďalší z mojich obľúbených džemov, mám ho rada na palacinkách, ale má samozrejme širšie využitie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Čučoriedky na sitku dobre premyjeme. Potom si natiahneme chirurgickú rukavicu a plody popučíme.
-
3
Ovocnú zmes rozvaríme,potom pridáme želírovací cukor /500 g/ a ešte povaríme. Urobíme si skúšku na želírovanie a to na vychladenom tanieriku. Ak nám cestička nezmizne, džem je hotový.
-
4
V prípade pozitívnej skúšky džem odstavíme.
-
5
Ešte horúci plníme do pohárikov tak, že naplníme ich len dopoly, pridáme kúsok celej škorice cca 3 celé klinčeky,ktoré dodajú džemu výbornú chuť. Doplníme po okraj pohárika. Dobre zaviečkujeme na 1/2 hod. otočíme hore dnom, potom vrátime do pôvodne polohy a necháme vychladnúť. Ak chcete mať úplnú istotu môžete džem aj vysterilizovať a to pri 90 st.C. 10 minút.
- 6
Prvýkrát som robila so želírovacím cukrom, ale celkom som s kvalitou džemu spokojná. Tento džem mi veľmi chutí na palacinkách v kombinácii s orechovou posýpkou, ale výborný je aj na chlebíku a využijeme ho aj pri pečení. Ja som si dala s trdelníkom. Dobrú chuť!
- 6
Diskusia k receptu