Bazové želé fotorecept

sev111 - fotkasev111, 9. februára 2014
Bazové želé (fotorecept)
Foto: sev111

Kvety bazy Zbierajú sa celé súkvetia a pri sušení ich rozkladáme stopkami nahor na papier alebo triesky, sušíme rýchlo. Po usušení kvietky zbavíme stopiek a uskladníme do vzduchotesnej nádoby. Droga z kvetov obsahuje množstvo užitočných a zdraviu prospešných látok ako glykozidy, silicu, flavonoidy (pomáhajú krvnému obehu, chránia cievy, liečia zápaly) alebo triesloviny (tiež taníny, chránia pokožku pred infekciami, pomáhajú pri zápaloch) atď. Jemné bledé kvietky bazy dodávajú čaju krásnu kveti

Suroviny

1 l alebo ananás, hruška
20 ks
 v pomere 2:1
z 1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    želé 1l jablkového džúsu( osvedčený je aj ananás či hruška) 20kvetov bazy, nehať 24 h stát v chladničke potom pridať želírovací cukor 2:1 a šťavu z 1 citróna a od bodu varu variť 4-5 min a dať do pohárov a obrátiť hore dnom želám dobrú chuť je to famózna mňamka

    Bazové želé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    želé 1l jablkového džúsu( osvedčený je aj ananás či hruška) 20kvetov bazy, nehať 24 h stát v chladničke potom pridať želírovací cukor 2:1 a šťavu z 1 citróna a od bodu varu variť 4-5 min a dať do pohárov a obrátiť hore dnom želám dobrú chuť je to famózna mňamka

    Bazové želé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    želé 1l jablkového džúsu( osvedčený je aj ananás či hruška) 20kvetov bazy, nehať 24 h stát v chladničke potom pridať želírovací cukor 2:1 a šťavu z 1 citróna a od bodu varu variť 4-5 min a dať do pohárov a obrátiť hore dnom želám dobrú chuť je to famózna mňamka

    Bazové želé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    želé 1l jablkového džúsu( osvedčený je aj ananás či hruška) 20kvetov bazy, nehať 24 h stát v chladničke potom pridať želírovací cukor 2:1 a šťavu z 1 citróna a od bodu varu variť 4-5 min a dať do pohárov a obrátiť hore dnom želám dobrú chuť je to famózna mňamka

    Bazové želé (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@sedmoskaredka , je úžasný ešte mám odložené 2 poháriky na výnimočné chvíle je super aj z hruškovým sirupom a aj ananásovým, skúšala som aj z inými ale aspoň pre mňa to nebolo ono to pravé orechové ako sa hovorí
Mám rada vôňu aj chuť bazy. Takže dúfam, že v čase kvitnutia bazy nezabudnem na tento tvoj recept a nájdem si čas zrealizovať ho.
Prosím, čo to znamená želírovací cukor 2:1?
je to označenie cukru? a potom aké množstvo toho cukru?
alebo to má znamenať: dva diely džúsu a jeden diel cukru?
či?

Pridaj komentár k receptu: