Cesnak je liečivá zelenina, obsahuje vitamíny A, B1, B2 a C, má antibakteriálne účinky, znižuje krvný tlak, podporuje chuť do jedla a vo všeobecnosti pomáha pri žalúdočných problémoch.
Cesnaku sa darí znižovať hodnotu cholesterolu a cukru v krvi človeka.
Recepty, kde je cesnak
Glazovaná platesa (halibut)
Chutná morská ryba, ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Má dosť výraznú rybaciu vôňu...
Pasta alla Norma (cestoviny s paradajkovou omáčkou a baklažánom)
Jedna zo sicílskych kulinárskych klasík....
Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou.
Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.
Citrusový dresing na ľadový šalát
Pred nejakým časom v jednej kuchárskej relácii tento dresing predviedla šéfkuchárka Cornelia Poletto. Zaujal ma, ...
Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo
Brokolica a karfiol nemusia byť iba hlavným jedlom. Môžeme ich použiť aj ako chutnú a zdravú...
Šošovicový prejt s pšenom
Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím....
Kórejský šalát z mungo výhonkov
Mungo výhonky dôkladne prepláchneme pod prúdom studenej vody.
V kastróle privedieme do varu osolenú vodu, vložíme...
Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom
V dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok....
Divina špikovaná koreňovou zeleninou
Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly....
Falafel z fazule mungo na chlebovej placke
Falafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo....
Zemiakový guláš so zeleninou
Zemiaky sú, ako sa vraví, jedným zo základov slovenskej kuchyne....
Brokolicová polievka s guľôčkami
Výborná krémová brokolicová polievka, inú
už nerobím.
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Moji chlapci ho zbožňujú. Dokonca aj svokra toto...
Šošovicová polievka s párkom
Šošovicu prepláchneme a namočíme na hodinku do vody.
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju do sklovita...
Ryža s bravčovým mäsom
Táto ryža s bravčovým mäsom naplní vôňou celú kuchyňu, je to ten recept, ktorý vonia ako víkend doma....
Omáčka mojo rocho (červená omáčka)
Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.
Omáčka mojo verde (zelená omáčka)
Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke...
Nátierka z pečenej mrkvy s gréckym jogurtom
Tepelne spracovaná mrkva má jemnú, ľahko sladkastú chuť. Hustý grécky jogurt jej dodá svieži nádych....
Bezlepkové jednohubky s cviklovou penou na Veľkú noc
Ak nemáte chuť stráviť v kuchyni pri príprave pohostenia pre šibačov veľa času, máme pre vás tip....
Studená špenátová polievka so štangľami bez lepku
Túto studenú špenátovú polievku na zelený štvrtok pripravíte doslova za pár minút, takže ušetríte varením veľa času....
Paella s artičokami
Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny...
Pšenový šalát s portulákom zimným
Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny....
Omeleta so šunkou a syrom na chrumkavom chlebe
Trúfame si povedať, že táto verzia omelety je perfektná. Všetky chute a štruktúry sa dopĺňajú....
Hovädzie špikované so slaninou
Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus...
Zemiaková polievka so sušenými hríbmi
Výdatná, jemne zahustená polievka bez smotany. S kúskom chleba zasýti poriadne.
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.
Šalát s čiernou quinoou
Quinou premyjeme a uvaríme v horúcej vode, scedíme a necháme vychladnúť.
Paradajková ryža s párkami
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....

Glazovaná platesa (halibut)
Chutná morská ryba, ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Má dosť výraznú rybaciu vôňu...

Pasta alla Norma (cestoviny s paradajkovou omáčkou a baklažánom)
Jedna zo sicílskych kulinárskych klasík....

Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.

Citrusový dresing na ľadový šalát
Pred nejakým časom v jednej kuchárskej relácii tento dresing predviedla šéfkuchárka Cornelia Poletto. Zaujal ma, ...

Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo
Brokolica a karfiol nemusia byť iba hlavným jedlom. Môžeme ich použiť aj ako chutnú a zdravú...

Šošovicový prejt s pšenom
Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím....

Kórejský šalát z mungo výhonkov
Mungo výhonky dôkladne prepláchneme pod prúdom studenej vody. V kastróle privedieme do varu osolenú vodu, vložíme...

Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom
V dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok....

Divina špikovaná koreňovou zeleninou
Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly....

Falafel z fazule mungo na chlebovej placke
Falafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo....

Zemiakový guláš so zeleninou
Zemiaky sú, ako sa vraví, jedným zo základov slovenskej kuchyne....

Brokolicová polievka s guľôčkami
Výborná krémová brokolicová polievka, inú už nerobím.

Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Moji chlapci ho zbožňujú. Dokonca aj svokra toto...

Šošovicová polievka s párkom
Šošovicu prepláchneme a namočíme na hodinku do vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju do sklovita...

Ryža s bravčovým mäsom
Táto ryža s bravčovým mäsom naplní vôňou celú kuchyňu, je to ten recept, ktorý vonia ako víkend doma....

Omáčka mojo rocho (červená omáčka)
Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.

Omáčka mojo verde (zelená omáčka)
Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke...

Nátierka z pečenej mrkvy s gréckym jogurtom
Tepelne spracovaná mrkva má jemnú, ľahko sladkastú chuť. Hustý grécky jogurt jej dodá svieži nádych....

Bezlepkové jednohubky s cviklovou penou na Veľkú noc
Ak nemáte chuť stráviť v kuchyni pri príprave pohostenia pre šibačov veľa času, máme pre vás tip....

Studená špenátová polievka so štangľami bez lepku
Túto studenú špenátovú polievku na zelený štvrtok pripravíte doslova za pár minút, takže ušetríte varením veľa času....

Paella s artičokami
Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny...

Pšenový šalát s portulákom zimným
Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny....

Omeleta so šunkou a syrom na chrumkavom chlebe
Trúfame si povedať, že táto verzia omelety je perfektná. Všetky chute a štruktúry sa dopĺňajú....

Hovädzie špikované so slaninou
Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus...

Zemiaková polievka so sušenými hríbmi
Výdatná, jemne zahustená polievka bez smotany. S kúskom chleba zasýti poriadne.

Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.

Šalát s čiernou quinoou
Quinou premyjeme a uvaríme v horúcej vode, scedíme a necháme vychladnúť.

Paradajková ryža s párkami
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....