Recepty, kde je bazalka lístky väčšie
	
       
 
	          
	            Pestrá pohánková polievka s kyslou kapustou 
	          
  Táto  pestrá  pohanková polievka zasýti,  zahreje,  vzpruží,  dodá energiu a vitamíny, ... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Sterilovaná bazalka a estragon
	          
  Hledám stále možnosti uchování bylinek.  Tenhle způsob se může hodit těm,  kteří nemají velký mrazák... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Také moje cestovinové karí
	          
  Receptov na karí je snáď stovky,  samozrejme,  toto nie je originál,  skôr taká slovenská... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Slniečko v tanieri 
	          
  Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Posledné dotyky leta
	          
  Ešte z posledných síl sme popratali zvyšnú úrodu a zo všetkých domácich surovín som pripravila chutnú cestovinovú... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Plnené stredomorské cukety
	          
  Návrat od babičky z prázdnin znamenal mnooooho domácej zeleniny.  Tak mi napadlo uvariť niečo také špeci,... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Syrové muffiny
	          
  Rozšľaháme olej,  jogurt,  mlieko a vajcia.  Pridáme do tejto zmesi múku,  soľ, ... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zemiaky plnené tofu
	          
  Taaak a trošku si odľahčíme život po všetkej zmrzline a ovocných koláčoch :-) táto jednoduchá mňamka je... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Obložené chlebíčky so zvyšným steakom
	          
  Na obed som nezvládla celý steak,  v chladničke 1/4 papriky,  otvorená kyslá smotana,  kúsok... 
        
      
    
	
	
       
 
	          
	            Farebné krémové trio zo zeleniny 
	          
  Tieto tri zeleninové krémové polievky,  avokádová,  kukuricová a paradajková sa uplatnia rovnako dobre ako teplé... 
        
      
    
	
	
       
 
	          
	            Chorizo omáčka 
	          
  Najčastejšie sa používa na pastu:))... nezabudnite posypať syrom:)..... a vychutnávať:))
        
      
    
	
       
 
	          
	            Caprese
	          
  Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany.  Vydlabeme dužinu.  Musíme si dávať pozor... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pečené bravčove karé s kosťou 
	          
  Namarinované karé bolo nečakane príjemne šťavnaté a nestratilo typickú chuť bravčového mäsa. Prítomnosť kosti mu dodala atraktivitu... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Kuracie stehná plnené špenátom a rukolou
	          
  Kuracie stehná vykostíme,  mierne naklepeme a osolíme,  okoreníme.  Špenát a rukolu restujeme na masle... 
        
      
    
	
	
       
 
	          
	            Paradajky s baklažánovou náplňou
	          
  Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu.  Ja som podávala ako prílohu k plnenej... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Špagety s mäsovými guľkami v rajčinovej omáčke 
	          
  Kedysi som na špagety robievala rajčinovú omáčku s pomletým mäsom,  ale naša dcéra vymyslela inú verziu... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Panzerotti 
	          
  Rozbalíme si lístkové cesto, trošku ho poprášíme hladkou mukou, aby sa veľmi nelepilo. Rozkrájame ho na 12... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Rigatoni s anglickou slaninou a rajčinami
	          
  Špenát varíme v osolenej vode asi 2 minút.  Scedíme ho,  prelejeme studenou vodou a dáme... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
	          
  pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo,  cesnak,  bazalku,  čierne korenie a soľ spracujeme... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pečená paradajková polievka
	          
  Paradajky pokrájame na polovičky.  Dáme piecť na 180 stupňov Celzia,  a pečieme kým šupka nezačne... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Lobster spaghetti
	          
   Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.  
        
      
    
	
       
 
	          
	            Hráškové rizoto so špargľou
	          
  V hrnci rozpustíme PL masla a prepláchnutú ryžu opečieme.  Osolíme,  posypeme mletým čiernym korením, 
zalejeme... 
        
      
      

Pestrá pohánková polievka s kyslou kapustou
Táto pestrá pohanková polievka zasýti, zahreje, vzpruží, dodá energiu a vitamíny, ...

Sterilovaná bazalka a estragon
Hledám stále možnosti uchování bylinek. Tenhle způsob se může hodit těm, kteří nemají velký mrazák...

Také moje cestovinové karí
Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská...

Slniečko v tanieri
Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame...

Posledné dotyky leta
Ešte z posledných síl sme popratali zvyšnú úrodu a zo všetkých domácich surovín som pripravila chutnú cestovinovú...

Plnené stredomorské cukety
Návrat od babičky z prázdnin znamenal mnooooho domácej zeleniny. Tak mi napadlo uvariť niečo také špeci,...

Syrové muffiny
Rozšľaháme olej, jogurt, mlieko a vajcia. Pridáme do tejto zmesi múku, soľ, ...

Zemiaky plnené tofu
Taaak a trošku si odľahčíme život po všetkej zmrzline a ovocných koláčoch :-) táto jednoduchá mňamka je...

Obložené chlebíčky so zvyšným steakom
Na obed som nezvládla celý steak, v chladničke 1/4 papriky, otvorená kyslá smotana, kúsok...

Farebné krémové trio zo zeleniny
Tieto tri zeleninové krémové polievky, avokádová, kukuricová a paradajková sa uplatnia rovnako dobre ako teplé...

Chorizo omáčka
Najčastejšie sa používa na pastu:))... nezabudnite posypať syrom:)..... a vychutnávať:))

Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...

Pečené bravčove karé s kosťou
Namarinované karé bolo nečakane príjemne šťavnaté a nestratilo typickú chuť bravčového mäsa. Prítomnosť kosti mu dodala atraktivitu...

Kuracie stehná plnené špenátom a rukolou
Kuracie stehná vykostíme, mierne naklepeme a osolíme, okoreníme. Špenát a rukolu restujeme na masle...

Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...

Špagety s mäsovými guľkami v rajčinovej omáčke
Kedysi som na špagety robievala rajčinovú omáčku s pomletým mäsom, ale naša dcéra vymyslela inú verziu...

Panzerotti
Rozbalíme si lístkové cesto, trošku ho poprášíme hladkou mukou, aby sa veľmi nelepilo. Rozkrájame ho na 12...

Rigatoni s anglickou slaninou a rajčinami
Špenát varíme v osolenej vode asi 2 minút. Scedíme ho, prelejeme studenou vodou a dáme...

Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...

Pečená paradajková polievka
Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...

Lobster spaghetti
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Hráškové rizoto so špargľou
V hrnci rozpustíme PL masla a prepláchnutú ryžu opečieme. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením, zalejeme...
 Suroviny
Suroviny Mäso
Mäso Zelenina+ strukoviny
Zelenina+ strukoviny Ovocie
Ovocie Mliečne +syry
Mliečne +syry Cestoviny +prílohy
Cestoviny +prílohy Ryby
Ryby Huby
Huby Orechy+ semienka
Orechy+ semienka Bylinky+ koreniny
Bylinky+ koreniny Sladkosti+ pochutiny
Sladkosti+ pochutiny Tekutiny
Tekutiny Oleje
Oleje