Recepty, kde je bazalka lístky väčšie
Pestrá pohánková polievka s kyslou kapustou
Táto pestrá pohanková polievka zasýti, zahreje, vzpruží, dodá energiu a vitamíny, ...
Sterilovaná bazalka a estragon
Hledám stále možnosti uchování bylinek. Tenhle způsob se může hodit těm, kteří nemají velký mrazák...
Také moje cestovinové karí
Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská...
Slniečko v tanieri
Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame...
Posledné dotyky leta
Ešte z posledných síl sme popratali zvyšnú úrodu a zo všetkých domácich surovín som pripravila chutnú cestovinovú...
Plnené stredomorské cukety
Návrat od babičky z prázdnin znamenal mnooooho domácej zeleniny. Tak mi napadlo uvariť niečo také špeci,...
Syrové muffiny
Rozšľaháme olej, jogurt, mlieko a vajcia. Pridáme do tejto zmesi múku, soľ, ...
Zemiaky plnené tofu
Taaak a trošku si odľahčíme život po všetkej zmrzline a ovocných koláčoch :-) táto jednoduchá mňamka je...
Obložené chlebíčky so zvyšným steakom
Na obed som nezvládla celý steak, v chladničke 1/4 papriky, otvorená kyslá smotana, kúsok...
Farebné krémové trio zo zeleniny
Tieto tri zeleninové krémové polievky, avokádová, kukuricová a paradajková sa uplatnia rovnako dobre ako teplé...
Chorizo omáčka
Najčastejšie sa používa na pastu:))... nezabudnite posypať syrom:)..... a vychutnávať:))
Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...
Pečené bravčove karé s kosťou
Namarinované karé bolo nečakane príjemne šťavnaté a nestratilo typickú chuť bravčového mäsa. Prítomnosť kosti mu dodala atraktivitu...
Kuracie stehná plnené špenátom a rukolou
Kuracie stehná vykostíme, mierne naklepeme a osolíme, okoreníme. Špenát a rukolu restujeme na masle...
Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...
Špagety s mäsovými guľkami v rajčinovej omáčke
Kedysi som na špagety robievala rajčinovú omáčku s pomletým mäsom, ale naša dcéra vymyslela inú verziu...
Panzerotti
Rozbalíme si lístkové cesto, trošku ho poprášíme hladkou mukou, aby sa veľmi nelepilo. Rozkrájame ho na 12...
Rigatoni s anglickou slaninou a rajčinami
Špenát varíme v osolenej vode asi 2 minút. Scedíme ho, prelejeme studenou vodou a dáme...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Pečená paradajková polievka
Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...
Lobster spaghetti
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
Hráškové rizoto so špargľou
V hrnci rozpustíme PL masla a prepláchnutú ryžu opečieme. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením,
zalejeme...
Pestrá pohánková polievka s kyslou kapustou
Táto pestrá pohanková polievka zasýti, zahreje, vzpruží, dodá energiu a vitamíny, ...
Sterilovaná bazalka a estragon
Hledám stále možnosti uchování bylinek. Tenhle způsob se může hodit těm, kteří nemají velký mrazák...
Také moje cestovinové karí
Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská...
Slniečko v tanieri
Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame...
Posledné dotyky leta
Ešte z posledných síl sme popratali zvyšnú úrodu a zo všetkých domácich surovín som pripravila chutnú cestovinovú...
Plnené stredomorské cukety
Návrat od babičky z prázdnin znamenal mnooooho domácej zeleniny. Tak mi napadlo uvariť niečo také špeci,...
Syrové muffiny
Rozšľaháme olej, jogurt, mlieko a vajcia. Pridáme do tejto zmesi múku, soľ, ...
Zemiaky plnené tofu
Taaak a trošku si odľahčíme život po všetkej zmrzline a ovocných koláčoch :-) táto jednoduchá mňamka je...
Obložené chlebíčky so zvyšným steakom
Na obed som nezvládla celý steak, v chladničke 1/4 papriky, otvorená kyslá smotana, kúsok...
Farebné krémové trio zo zeleniny
Tieto tri zeleninové krémové polievky, avokádová, kukuricová a paradajková sa uplatnia rovnako dobre ako teplé...
Chorizo omáčka
Najčastejšie sa používa na pastu:))... nezabudnite posypať syrom:)..... a vychutnávať:))
Caprese
Očistíme paradajky a orežeme z vrchnej a spodnej strany. Vydlabeme dužinu. Musíme si dávať pozor...
Pečené bravčove karé s kosťou
Namarinované karé bolo nečakane príjemne šťavnaté a nestratilo typickú chuť bravčového mäsa. Prítomnosť kosti mu dodala atraktivitu...
Kuracie stehná plnené špenátom a rukolou
Kuracie stehná vykostíme, mierne naklepeme a osolíme, okoreníme. Špenát a rukolu restujeme na masle...
Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...
Špagety s mäsovými guľkami v rajčinovej omáčke
Kedysi som na špagety robievala rajčinovú omáčku s pomletým mäsom, ale naša dcéra vymyslela inú verziu...
Panzerotti
Rozbalíme si lístkové cesto, trošku ho poprášíme hladkou mukou, aby sa veľmi nelepilo. Rozkrájame ho na 12...
Rigatoni s anglickou slaninou a rajčinami
Špenát varíme v osolenej vode asi 2 minút. Scedíme ho, prelejeme studenou vodou a dáme...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Pečená paradajková polievka
Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...
Lobster spaghetti
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
Hráškové rizoto so špargľou
V hrnci rozpustíme PL masla a prepláchnutú ryžu opečieme. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením, zalejeme...