Foto: stefanm
Namarinované karé bolo nečakane príjemne šťavnaté a nestratilo typickú chuť bravčového mäsa.Prítomnosť kosti mu dodala atraktivitu a možnosť hravosti pri jeho konzumácii v podobe Zobraziť celý popisNamarinované karé bolo nečakane príjemne šťavnaté a nestratilo typickú chuť bravčového mäsa.Prítomnosť kosti mu dodala atraktivitu a možnosť hravosti pri jeho konzumácii v podobe jej obhryzania a vyludzovania zvukov obdivu.Úsmevy na mastných tvárach prítomných stolovníkov boli odmenou za čas strávený prípravou tohto jedla.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karé odblaníme a ...
-
2
... naporcujeme na hrubšie plátky.
-
3
Z oleja,soli,korenia a horčice si vymiešame marinádu a naklepane plátky mäsa v nej dobre namočíme,pridáme bylinky a cibuľu a necháme odležať.
-
4
Na rozpálenom oleji ich prudko opečieme .
-
5
...
-
6
Pretože som vlastníkom praktickej elektrickej panvice tak som opečené mäso preložil na ňu,podlial vývarom a prikryté piekol do mäkka (ale dá sa to aj na plechu v rúre!!)Pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom a dopečieme.
-
7
Ako prílohu som zvolil opekané zemiaky s rozmarínom,cesnakové cestovinky,fazuľkové struky na mede s čilli,domáci kečup ročník 2010 a pivo!!!
...tento "videorecept" som pripravil ako učebnú pomôcku pre začínajúcich "ameterkuchárov" aby už konečne vedeli ktorá časť švine je to "karé" !!!