Pečené bravčove karé s kosťou fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 22. augusta 2011
Pečené bravčove karé s kosťou (fotorecept)
Foto: stefanm

Namarinované karé bolo nečakane príjemne šťavnaté a nestratilo typickú chuť bravčového mäsa.Prítomnosť kosti mu dodala atraktivitu a možnosť hravosti pri jeho konzumácii v podobe Zobraziť celý popisNamarinované karé bolo nečakane príjemne šťavnaté a nestratilo typickú chuť bravčového mäsa.Prítomnosť kosti mu dodala atraktivitu a možnosť hravosti pri jeho konzumácii v podobe jej obhryzania a vyludzovania zvukov obdivu.Úsmevy na mastných tvárach prítomných stolovníkov boli odmenou za čas strávený prípravou tohto jedla.

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1/2 dcl
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Karé odblaníme a ...

    Pečené bravčove karé s kosťou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... naporcujeme na hrubšie plátky.

    Pečené bravčove karé s kosťou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z oleja,soli,korenia a horčice si vymiešame marinádu a naklepane plátky mäsa v nej dobre namočíme,pridáme bylinky a cibuľu a necháme odležať.

    Pečené bravčove karé s kosťou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na rozpálenom oleji ich prudko opečieme .

    Pečené bravčove karé s kosťou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...

    Pečené bravčove karé s kosťou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pretože som vlastníkom praktickej elektrickej panvice tak som opečené mäso preložil na ňu,podlial vývarom a prikryté piekol do mäkka (ale dá sa to aj na plechu v rúre!!)Pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom a dopečieme.

    Pečené bravčove karé s kosťou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako prílohu som zvolil opekané zemiaky s rozmarínom,cesnakové cestovinky,fazuľkové struky na mede s čilli,domáci kečup ročník 2010 a pivo!!!

    Pečené bravčove karé s kosťou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

stefanm




...tento "videorecept" som pripravil ako učebnú pomôcku pre začínajúcich "ameterkuchárov" aby už konečne vedeli ktorá časť švine je to "karé" !!!
akeber
:DDD......PEKNÝ RECEPT ....... tá sekera nemá chybu....:DDD
frezia68
Joj,či to lem fajne jedlo! A tota sekerka.....a trimeš ju vo fioku pri priboroch?
sovka62
Ná super, len nemám takú sekeru. Manžel vlastní značkovú Fiskars, ale tú nepožičia ani milovaným zaťom, nie to ešte vlastnej, už dávno okukanej manželke. Ale receptík sa mi páči, tak skúsim mrknúť ľavým okom (na tom mám slabší šedý zákal ako na pravom) na toho mladého mäsiara, čo mi predáva mäsko, snáď mi to karé poseká on.
jerica
také krásne mladé mäsko mať doma , juj či je Ti hej:-)) Neodmietla by som si sadnúť k hotovému a fajnému papníčku :-))Má to tá Tvoja len bobrú pomocnicu aj v kuchyni ?!!
terinka55
Bravó, vtipne a výborne spracovaný receptík. Vyzerá lákavo, určite aj skvelo chutí. Jednotka s hviezdičkou :)
evicka63
Odkaz pre sovku62, príď ku nám do obchodu a nebudeš musieť ani mrkať na mojich kolegov (a sú mladí) a nasekajú ti také fajnovučké rezníčky a potom už len šup namarinovať a urobiť.....
sovka62
@evicka63 , tak teda prídem, rovno s nákladným autom, aby sa mi tá cesta do Zvolena oplatila.
bozulka
Má to niekto šťastie !!!Škoda že si tak ďaleko,ja by som tak nenápadne prišla okolo obeda na návštevu.Že sa to nepatrí? Vôbec by mi to nevadilo...Krásný receptík,aj fazuľku mám rada !!!
stefanus191
frezia 68, mas ozaj pravdu ze tota sekera je najsuprovejsia, ale aj recept je dobry, prave som dal masko do " pacu " , a ide sa na to...
janeg
Výborné, celá rodinka si pochutila!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia